Kiracıların Ev Sahibine Sorması Gereken 8 Soru

Sevdikleri ile güzel bir yerde yaşamak isteyen kiracıların ev sahibine sorması gereken 8 soru ile sorunsuz oturmak mümkün olacaktır.

Kiracıların ev sahibine sorması gereken 8 soru ile hem her şeyi baştan konuşmak , istenmeyen sorunların ortaya çıkmasının önüne geçer, hem de ev sahibi ile önceden anlaşma konusunda kolaylık sağlayacaktır. Kira sözleşmesi imzalamadan önce bu soruların sorulması her konuda yardımcı olacaktır.

Ev sahiplerine kiracıların sorduğu/ sorması gereken sorular şunlardır;

1 - Kira Ne Kadar?

Genel olarak kiracıların ev sahiplerine sordukları ilk soru kira ne kadar olup en makul cevapları almayı tercih ederler. Ev sahiplerinin kira hakkında net bir şekilde anlaşılması ve fiyatın kira sözleşmesinin kurallarına uygun olması ile kira kontratının sona ermesiyle sonra olacak kiranın ne kadar artması gibi sorunlar ile karşı karşıya kalınmaktadır.

2 – Bina İzolasyonu Yapılmış Mı?

Kiralanacak evin bölge iklim şartlarına göre bina izolasyonu olup olmadığı en fazla sorulan sorulardan biri olmaktadır. Dış cephe yalıtımı yapılmış olan binalarda yakıt masrafı çok daha düşük olmaktadır. Bu durum kiracının yararına olacaktır.

3 – Apartman Aidatı Ne Kadar?

Genel olarak kiracılar apartman aidatı ne kadar konusunda sorular sorarak bütçelerine uygun alanları seçmeye çalışmaktadırlar. Kiracının bütçeye ek olarak apartman aidatını değerlendirmeye alması için bu sorunun cevabı baştan alınmalıdır.

4 – Apartmanda Evcil Hayvan Besleniyor Mu?

Kiracılar apartman yönetiminin aldığı kararları uygulamak zorundadırlar. Evcil hayvan sahibi kiracılar ev tutmaya kara verdiklerinde apartman yönetiminin evcil hayvana izin verip vermediği hakkında bilgi alırlar.

5 – Depozite Ne Kadar?

Kiracılar ev kiralamadan önce kira depozito fiyatları hakkında bilgi alırlar. Ev sahipleri en fazla 3 kira bedeli depozite alabilirler.

6 – Depreme Dayanıklı Mı?

Evin depreme dayanıklı olup olmadığı ve deprem dayanıklı testi hakkında bilgi almak için sorulmaktadır.

7 – Evde Değişiklik Yapılabilir Mi?

Duvar rengi değiştirme yapıp yapamadıkları kiracıların merak ettiği konular arasında yer almaktadır.

8 – Tamirat Masrafları Kime Ait Olduğu?

Evde oluşabilecek hasarlar karşısında tamirat masrafları hangi tarafa ait olup olmadığı sorular arasında yer almaktadır.

Emlak365.com

Emlak Haberleri Haberleri