Kiralar esnafın belini büktü! TESK açıkladı, kira stopajı kalkıyor mu?

Kiralarda yaşanan rekor yükseliş esnafında belini büktü. Bir yandan enflasyonla mücadele eden esnaf bir yandan da kirasını ödemenin derdine düştü.

Konut fiyatlarında yaşanan yükseliş kiralara da yansımıştı. Kiralık ofis, dükkan, plaza ve depolarda zamlardan nasibini alırken ekonomik olarak ay sonunu getirmekte zorlanan esnaf kira ödeme derdine düşmüştü. 

Esnafın artık gelinen noktada kirasını ödeyemez hale geldiğini belirten Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken bir kere daha kira stopajı konusunu gündeme taşıdı. Esnaf uzun süredir kira stopajının kaldırılmasını talep ediyordu. 

SON DAKİKA: KİRA STOPAJI KALDIRILACAK MI?

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken kira stopajı hakkında yaptığı açıklaması ile "Günümüz ekonomik koşullarında kira stopajı tamamen kaldırılarak esnafımız sırtındaki kamburdan kurtarılmalı. Öte yandan konutlara getirilen yüzde 25 kira oranı esnafımızın iş yeri kiralarında da uygulanmalı” diyerek stopajın kaldırılmasını ve işyeri kira artış oranı zam sınırının yüzde 25'e çekilmesini talep etti. 

2 senedir esnafın büyük bir ayakta kalma mücadelesi verdiğini belirten Palandöken, esnafın sadece kira ile değil elektrik, su, doğalgaz faturası ve işçi maliyetleri ile de mücadele ettiğini belirterek esnafın bir de stopaj kalemi nedeniyle mağduriyet yaşadığını söyledi. Hatırlanacağı üzere pandemi döneminde geçici bir süre stopaj yarı yarıya düşürülmüştü. Esnaflar bu uygulamanın yine devreye alınmasını, enflasyon düşene kadar stopajın kaldırılmasını ya da en azından pandemi döneminde olduğu gibi yarı yarıya düşürülmesini talep etti. Kira stopajının tamamen kaldırılması talebine Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından verilecek olan yanıt merak konusu oldu. 

Emlak Haberleri Haberleri