Kiralara asgari ücret zammı! Ev sahipleri zammın açıklanmasını beklemediler!

Asgari ücrete yapılacak olan Ocak 2023 zammı ev sahiplerini harekete geçirdi. Daha asgari ücret zammı belli olmadan ev kiralarına zamlar yapılmaya başlandı.

Türkiye’de fırsatçı bazı ev sahipleri her imkanı değerlendiriyorlar. Ev kiralarına zam yapmak için bahane arayan ev sahiplerinin son bahaneleri ise asgari ücret zammı oldu. Asgari ücret için zam pazarlıkları sürerken ve henüz zam oranı netleşmezken ev sahipleri ev kiralarına zam yapmaya başladılar.

KİRALIK EV ARAYANLAR TELAŞTA!

Kiralık ev arayan bazı vatandaşlar asgari ücret zammından dolayı büyük bir telaş içerisine girdiler. Şu anda bazı fırsatçı ev sahipleri kiralara asgari ücret zammını ekleseler de bu genel bir zamma dönmedi. Bundan dolayı da asgari ücret zammı açıklanmadan ev arayan kiracılar bir an önce yeni evlerini bulmak ve zamdan etkilenmemek istiyorlar. Ancak bu hiç de kolay olmuyor. Ev sahipleri asgari ücret zammının açıklanmasını beklemeye başladılar. Bu zam açıklandıktan sonra evlerini kiralamak isteyen ev sahipleri evlerini kiralamak isteyenleri çeşitli bahanelerle şimdilik oyalıyorlar.

KİRALAR SON BİR HAFTADA ARTTI!

Kiralık ev arayanlar son bir hafta içerisinde kira fiyatlarının arttığını gördüler. Aynı ev için haftalık kira karşılaştırması yapan bazı kiracılar bir hafta önce 6.000 TL’ye kiralanmak istenen evin bir hafta sonra 8.000 TL ile kiralık ilanına çıkarıldığını tespit ettiler. Sadece bir haftada 2.000 TL kira fiyatı artarken asgari ücret zammının belli olmasının ardından fiyatların yeniden yükselişe geçmesine kesin gözüyle bakılıyor.

İstanbul’da emlakçılık yapan Kemal Şahinoğlu konu hakkında değerlendirmede bulunarak, “Kiralık ev taleplerinde son bir haftada önemli artışlar oldu. Asgari ücret zammından önce insanlar ev kiralamak istiyorlar. Ev sahipleri de asgari ücret zammını bekliyorlar. Asgari ücrete yapılan zam oranı kadar kira fiyatlarına zam yapmayı düşünüyorlar. Oldukça zor bir durumda kalınacak. Bu bizim de işimizi olumsuz etkiliyor.” dedi.

Emlak Haberleri Haberleri