Kiralara Fahiş Zam! Villalar Servet Değerinde Fiyatlarla Kiralanmaya Başlandı!

Türkiye Sınai Kalkınma Bankası Gayrimenkul Değerleme yeni bir araştırma yayınlayarak Türkiye'de kiraların ne denli yükseldiğini ortaya koydu. Özellikle tatil bölgelerinde kiralar fahiş noktalara ulaştı. İşte o çarpıcı araştırmanın ayrıntıları...

Geçtiğimiz yıldan itibaren tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını ekonomiye de her alanda yansısı. Hayrimenkul sektörü de bundan nasibini aldı. İnsanların emlak sektörüne dair yaklaşımı da değişim gösterdi. Farklılaşan trendler piyasada köklü değişimlkere de yol açtı. Kalabalık yerlerden kaçışın başlaması emlak sektöründe müstakil evlerin, yazlıkların ve villaların fiyatlarını adeta uçurdu.

KİRALARA FAHİŞ ZAM!

Türkiye Sınai Kalkınma Bankası Gayrimenkul Değerleme yeni bir araştırmanın altına imza atarak kiralara gelen zamları mercek altına aldı. Özellikle tatil bölgeleri bu zamlardan yoğun bir şekilde etkilendi. Alaçatı ve Bodrum'da villa kiralamak isteyenler yüzde 30 daha fazla ödeme yapmak zorunda kaldılar. Bu ilçelerde sezonluk villa kiraları 125 Bin TL'ye, Antalya'da ise günlük bir villanın kirası 2 Bin TL'ye kadar yükseldi.

BAZI MERKEZLERDE VİLLALARIN SEZONLUK KİRALARI!

Türkiye Sınai Kalkınma Bankası Gayrimenkul Değerleme tarafından Türkiye'nin bazı merkezlerinde kira artışlarına dair şu bilgiler verildi:

Çeşme: Ortalama konfora sahip villaların kiralarında bir önceki yıla göre yüzde 30 civarında bir atış meydana geldi. Çeşme'de sezonluk kira bedelleri yine ortalama konforlu villalar için 10 Bin TL'ye çıktı.

Urla: Türkiye'nin bir başka önemli tatil bölgesi olan Urla'da ortalama konforlu villalar 100 Bin TL'ye sezonluk olarak kiralanmaya başladılar.

Alaçatı: Alaçatı'da vilların sezonluk kiraları 125 Bin TL'den başlıyor. Yüksek konforlu villalar sezonluk olarak 250 bin TL'ye dahi kiracı bulabiliyor.

Bodrum: Türkiye'nin en gözde tatil bölgesi olan Bodrum'da son bir yıllık süreç içerisinde villa kiraları yüzde 40 dolaylarında zamlandı. Bodrum'da sezonluk villa kiraları 125 Bin TL'den başlıyor. Lüks villalar ise sezonluk olarak 300 Bin TL'ye müşteri bulabiliyor.

Kemer: Kemer'de 250 metrekarelik villalar 70 Bin TL'ye kiralanmaya başlandı. Lüks villaların sezonluk kiraları ise 250 Bin TL'ye kadar çıkabiliyor.

Emlak Haberleri Haberleri