Kiralık Ev Fiyatları Cep Yakmış, Kaçış Başlamıştı! Bodrum'da Kamu Çalışanlarına Lojman Müjdesi Geldi

Ev kiralarında yaşanan yükseliş tayin bekleyen memurların mağdur olmasına neden olmuş, Kiralık ev fiyatlarının en çok arttığı Bodrum'da memurlar kira ödeyemedikleri için tayin istemeye başlamıştı.

Kiralık ev fiyatlarında yaşanan yükseliş tüm hızı ile devam ederken, yeni kiraya verilecek olan evlerde rakamların daha da astronomik düzeye ulaşması nedeni ile memurların atama dönemi sancılı başlamıştı. Haziran ayının gelmesi ile memurların tayin dönemi başlarken atama haberi bekleyen memurlar kiralık ev fiyatları ile büyük şok yaşamıştı.

Hem ev kiralarının hem de taşınma maliyetlerinin artması üzerine memurlardan destek açıklamaları peş peşe gelirken özellikle de ev kiralarının rekor seviyelere ulaştığı Bodrum'dan adeta memurlar için kaçış başlamıştı. Konu hakkında beklenen açıklama AK Parti Muğla Milletvekili Mehmet Yavuz Demir tarafından yapıldı. Demir, Bodrum'da görev alan kamu çalışanları için konut üretileceğini duyurdu.

BODRUM'DA ÇALIŞAN MEMURLARA KONUT SÖZÜ!

AK Parti Muğla Milletvekili Mehmet Yavuz Demir, gündemi meşgul eden kiralık ev fiyatları hakkında resmi sosyal medya hesabından yapmış olduğu açıklamasında "Bodrum’da uzun yıllardır kamu çalışanlarımızın yaşadığı sorunu çözüyoruz. Bodrum ilçemizde kamu çalışanlarımızın konut bulmakta zorlanmaları nedeniyle yaşadıkları sorunu Bakanlıklarımız nezdinde çözmek için girişimlerimizi başlatmıştık" diyerek ilk etapta 40 dönümlük bir arazide çalışmalara başlayacaklarını söyledi.

Söz konusu alanda 200 adetlik bir konut projesi başlatacaklarını belirten Demir, ihtiyaçları karşılamak için lojman üretimine devam edeceklerini söyledi. Özellikle de son dönende yükselen Bodrum'daki kiralık ev fiyatları nedeni ile öğretmenler tayin talebinde bulanarak şehirden ayrılmaya başlamışlardı. Lojman açıklaması bu nedenle kamu çalışanlarını sevindirdi.

Haber Kaynağı: Emlak365.com

Emlak Haberleri Haberleri