Kiralık Ev Fiyatları Uçtu, Hülle Satışlar Başladı! Ev Satılırsa Kiracı Ne Olur?

Yükselen ev kiraları nedeniyle ev sahipleri hülle satışlara başlarken böylelikle içerisinde ucuza oturan kiracısını çıkaran ev sahibi yüksek fiyatla evini kiraya veriyor. Ev satılırsa kiracının durumu

Kiralarda yaşanan rekor yükseliş ev sahiplerinin zam iştahını arttırırken kiralara getirilen yüzde 25 zam sınırı da fırsatçılara engel olamadı. Evlerini yüksek fiyatla kiraya vermek isteyen ev sahipleri akla sığmayacak yöntemlere başvuru yaparken hülle satışlar arttı.

Ev kiralarının bir anda 3-4 katına çıkması ile içerisinde oturan eski kiracısı olan evini daha yüksek fiyata kiraya verme peşine düşen ev sahipleri sahte satışlara başladı. Pek çok ev sahibinin evini bir başkasına anlaşmalı olarak sattığı, bu sayede içerisinde ucuza oturan kiracısını evden çıkardığı ve evlerini yüksek fiyata kiraya verdikten sonra tapusunu tekrar üzerine aldığı iddia edildi.

EV KİRALARI ALEV ALDI, EV SAHİPLERİ YENİ PLANLARANI DEVREYE SOKTU!

Kiralık evlerin yükselen fiyatlarına rağmen kapış kapış kapışılması ile ev sahipleri yeni planlarını devreye soktu. İçerisinde ucuza oturan kiracısı ile yüksek kirada anlaşamayan ev sahipleri hileli satışlar yaparak kiracılarını tahliye etmeye başladı. Bir daha kiralık ev bulamayacağı endişesi ile kiracılar ise kendilerine dayatılan yüksek kiraları mecburen kabul etmek zorunda kalıyor.

EV SATILIRSA KİRACININ DURUMU NE OLUR, YENİ EV SAHİBİ ESKİ KİRACIYI ÇIKARABİLİR Mİ?

Türk Borçlar Kanunu’nun (TBK) 310. maddesine göre içerisinde kiracı olan evi satın alan ev sahibi sadece eski kira sözleşmesinin yeni tarafı olur. Yani yeni ev sahibi kiracıyı çıkarma, kira sözleşmesini iptal etme ya da devam eden kira sözleşmesine zam yapma hakkına sahip değildir.

Emlak Haberleri Haberleri