Kiralık ev fiyatlarına YKS zammı geldi!

Üniversite tercihlerinin başlamasıyla beraber özellikle de İstanbul, Ankara, İzmir ve Eskişehir gibi öğrencilerin gözdesi olan üniversitelerin bulunduğu şehirlerde kiralık ev fiyatları yükselişe geçti.

3 milyon öğrencinin katılım sağladığı YKS sınavlarında sonuçların açıklanmasının ardından tercih maratonu başlamıştı. 4 Ağustos tarihi itibariyle üniversite tercihleri sona erecek. Maratonda artık geri sayım büyük bir hızla ilerlerken tercihini yapan öğrencilerin ailelerinin de kiralık yurt ve ev arayışları başladı. Özellikle de yurt yerine ev kiralamak isteyen aileler büyük bir fiyat şoku yaşarken zaten rekor seviyede olan ev kiraları tercih dönemi ile beraber yeniden yönünü yukarıya çevirdi.

KİRALIK EV FİYATLARINA ÜNİVERSİTE ZAMMI GELMEYE BAŞLADI!

Milyonlarca kişinin beklemiş olduğu üniversite sonuçlarının açıklanması ile beraber öğrencilerin tercih maratonu başlarken çocuğu başka bir ilde okuyacak olan aileler içinde kiralık ev maratonu başlamış oldu. Türkiye'nin en çok tercih edilen okullarının yer aldığı İstanbul, Ankara, İzmir ve Eskişehir başta olmak üzere pek çok ilde kiralık ev sektörü piyasası canlandı.

Tercihler açıklandıktan sonra fiyatların daha da yükselmesi ve kiralık ev bulmakta zorluk yaşayacağını düşünen veliler ellerini hızlı tutmaya başlarken üniversitelere yakın evlerde ne yazık ki kiralık ev fiyatlarında yükselişler başladı. Ev kiraları rekor hızla yükselişe geçerken pek çok veli ise çocuğunun puanları tutmasına rağmen maliyet hesaplaması yaparak tercihlerine başka illeri yazdırmamış, sosyal medya çok sayıda bu tür paylaşımlarla eleştirilere neden olmuştu.

Emlak Haberleri Haberleri