Kiralık Ev Kalmayan Kuşadası Ve Didim'de Kira Fiyatları Uçuşa Geçti!

Koronavirüs sürecinde büyükşehirlerde yaşayan vatandaşlar buralardan kaçıp daha sakin bölgelere yerleşmeyi tercih etmeye başladılar. Özellikle Kuşadası ve Didim gibi iki önemli tatil merkezi büyük talep aldı. Bu nedenle buralarda kiralık konut fiyatlarında yüzde 50'ye varan zamlar gerçekleşti.

Türkiye'de koronavirüs salgını her sektörün şartlarını yeniden belirledi. Özellikle emlak sektörü ciddi bir kabuk değişimi yaşadı. Salgının hızla yayılması ve insanların hareket etme özgürlüklerinin sınırlandırılması üzerine büyükşehirlerden tatil bölgelerine ciddi bir nüfus kayışı gerçekleşti. Bu durum emlak sekötünde bazı kuralların yeniden yazılmasına sebep oldu.

REKOR TALEP KİRA FİYATLARINI YÜZDE 50 ARTTIRDI

Didim Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Osman Coşkun bir değerlendirme yaparak, “Koronavirüs salgınından sonra Didim'de ev kiralamak isteyen vatandaşların sayısında çok ciddi bir artış meydana geldi. Özellikle büyükşehirlerden çok sayıda talep alıyoruz. Salgının başladığı ilk dönemde bir ilgi artışı takip ettik. Ancak tam kapanma döneminin hemen öncesinde rekor diyebileceğimiz talepler gerçekleşti.” dedi.

Artık kiralık evin bile kalmadığını söyleyen Osman Coşkun, “İş o hale geldi ki günlük, haftalık, aylık veya normal kiralık evler olsun kimsenin elinde bir tane bile kalmadı. İnsanlar büyükşehirlerde evlerinin içinde vakit geçirmek yerine tatil bölgelerinde deniz havasında tam kapanmayı geçirmeyi tercih ediyorlar. Yoğun talep kira fiyatlarını da etkiledi. Fiyatları bir önce yıl ile karşılaştırırsak yüzde 50 oranında bir yükselme olduğunu söyleyebiliriz.” ifadelerini kullandı.

YENİ KONUT İNŞAATLARININ YAVAŞLAMASINA NEDEN OLDU

Aydın İnşaatçılar ve Emlakçılar Odası Başkanı Alaattin Durmaz konuya dair bir değerlendirme yaparak, “Koronavirüs salgını ile beraber kırsal alanlar ve tatil bölgeleri emlak sektöründe popüler hale geldi. Tercih nedenlerinin değişmesi kira fiyatlarını da yükseltti. Esasında vatandaşa da hak vermek gerekir. İnsanlar büyükşehirlerde 4 duvar arasında kalmaktan sıkıldılar. İmkanı olan sahil kesimlerinde ev kiralamak istiyor. Bu talep de kira fiyatlarını arttırıyor. Ancak tek etkisi bu olmuyor. Son dönemlerde yeni konut inşaatlarının yavaşlamasında da etkili oluyor.” şeklinde konuştu.

Emlak Haberleri Haberleri