Kiralık ve satılık ev fiyatları hakkında beklenen açıklama Bakan Kurum'dan geldi: Zincirleme olarak hızla düşecek!

Yaşanan yükselişin etkisi ile son dönemde vatandaşın mağdur duruma düşmesine neden olan satılık ve kiralık konut fiyatları için Bakan Murat Kurum'dan yeni açıklama geldi. Konut fiyatları düşecek mi, ev kiraları ne zaman düşer?

Koronavirüs salgını döneminde konut fiyatlarında yaşanan yükseliş tüm dünyada etkisini gösterirken küresel emlak piyasasında ev fiyatlarının en çok yükseldiği ülke Türkiye olmuştu. Konutta yaşanan yükseliş kiralık ev fiyatlarına da yansımış, astronomik rakamlar en çok büyük şehirlerde kendisini göstermişti. 

Yaşanan yükseliş ile Türkiye genelinde ortalama konut fiyatı 1 milyon 500 bin lirayı aşarken ev kiraları ise asgari ücreti bile geride bırakmıştı. Tepe noktasına ulaşan fiyatlar nedeniyle hükümet bir dizi önlem kararı almış, TOKİ'nin 150 bin sosyal konut projesi ve hazine arazisi satışı gibi önlemlerle konut fiyatlarına müdahale edilmişti. 

KONUT FİYATLARI DÜŞECEK Mİ, EV KİRALARI NE ZAMAN DÜŞER?

Konutta yaşanan dalgalanma tüm hızı ile devam ederken, hükümetin fiyatları düşürmek için açıkladığı yeni müdahaleler sonucunda konut fiyat artış hızında gerileme başlamıştı. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati tarafından yapılan "konut fiyatlarını mercek altına aldık" açıklaması sonrasında yeni bir açıklama da Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum tarafından yapıldı. 

Bakan Murat Kurum yapmış olduğu açıklamasında "İşçi kardeşlerimiz, genç kardeşlerimiz, yeni evli kardeşlerimiz, engelli ve emeklilerimiz, şehit ve gazi ailelerimiz yeni yuvalarına; en uygun ödeme koşullarıyla, kira öder gibi sahip olacaklar. Şuna inanın. Bu kampanya duyurulduğu andan itibaren hem konut fiyatları hem de kiralarda düşüş başladı. İnşallah kısa süre içerisinde zincirleme olarak; konut ve kira fiyatları daha da hızlı bir şekilde düşecek" diyerek zincirleme düşüş açıklamasında bulundu. 

Emlak Haberleri Haberleri