Kirasını Ödemeyen Kiracı Nasıl Çıkarılır / Tahliye Edilir?

Taşınmazların kiralama işlemlerinde imzalanan kira sözleşmesi her iki tarafa da belirli yasal sorumluluklar yüklemektedir.

Taşınmazların kiralama işlemlerinde imzalanan kira sözleşmesi her iki tarafa da belirli yasal sorumluluklar yüklemektedir.

Ev sahibinin kiracıya karşı sorumlulukları bulunurken kiracının da ev sahibine karşı sorumlulukları bulunmaktadır.



Bunlardan biride kiracının kira bedelini düzenli ödeme sorumluluğudur. Peki, kiracı kirayı ödemezse ne olur, kirasını ödemeyen kiracı nasıl çıkarılır?



Kiracı Kirayı Ödemezse Ne Olur?



Kiracının en önemli sorumluluklarından biride kirasını düzenli ödeme sorumluluğudur. Kiracı için kira ödeme tarihi kira sözleşmesinde yazılı olan tarih olup bu tarihin gelmesine rağmen kira bedelini ödemeyen kiracı, kirasını geciktirmiş olarak kabul edilir.



Kiracının kirayı ödememesi durumunda ev sahibinin noterden yazılı olarak ihtarname çekmesi gerekir. Bir takvim yılı içerisinde ev sahibinini iki haklı ihtarda bulunması durumunda kiracının kira sözleşmesini fesh etme hakkı doğar.



Yani ev sahibinin kiracıyı tahliye nedenleri arasında yer alan haklı bir neden ortaya çıkmış olur. Ancak ev sahibinin hakkını savunması için mutlaka ihtarnamenin yazılı olarak yapılması ve noter kanalı ile yollanması büyük önem taşımaktadır.



Yine ihtarnamenin haklı olması gerekir. Yani kira ödemesi ayın üçü olmasına rağmen ev sahibinin ikisinde ihtarname çekmesinin hiçbir geçerliliği yoktur. İhtarname gönderilmesinin ardından ev sahibi tahliye davası açma ve evi boşaltma hakkına sahip olur.



Haber Kaynağı: emlak365.com



NOT: BU HABERİN İZİNSİZ, AKTİF LİNK VERİLMEDEN, BİR BÖLÜMÜNÜN ALINMASI VEYA TAMAMININ KOPYANIP KULLANILMASI DURUMUNDA HUKUKİ SÜREÇ BAŞLATILACAKTIR…"


Emlak Haberleri Haberleri