Kirayı 833 TL'den 5.000 TL'ye çıkaran ev sahibi gözaltına alındı!

Adana’da kiracısına fahiş oranda zam yapan ev sahibi gözaltına alınarak adliyeye sevk edildi. Ev sahibinin kirayı 833 TL’den 5.000 TL’ye çıkardığı belirlendi.

Türkiye’de fahiş kira fiyatları ile mücadele kapsamında daha önce görüşmemiş uygulamalar yapılmaya başlandı. Bugüne kadar ev sahipleri kira zamlarını yaparken herhangi bir yaptırım ile karşılaşmıyordular. Ancak Adana’da bir ilk olarak hukuki uygulama yapıldı. Adana’nın OHAL bölgesi olmasının da sağladığı imkan ile fahiş kira zammı isteyen ev sahibi hakkında yasal işlem başlatıldı.

KİRAYI 5.000 TL’YE ÇIKARDI

Adana’da Aynur K. isimli vatandaş 4 yıl önce bir eve taşındı ve son olarak bu evde 833 TL kira ödüyordu. Kira sözleşmesinin yıllık süresi dolunca ev sahibi bu kiraya zam yaptı. Ev sahibi aylık kirayı 5.000 TL’ye yükseltti. Bununla da kalmayan ev sahibi kiracının evden çıkmadığı gerekçesiyle elektrik ile suyunu da kestirdi. Bunun üzerine kiracı Aynur K., ev sahibinden şikayetçi oldu.

KİRACI YARDIM MAAŞI İLE GEÇİNİP YATAĞA MAHKUM ANNESİNE BAKIYOR

Kiracı Aynur K. yaptığı şikayette kendi durumu hakkında da ek bilgiler verdi. Aynur K., eşinin 20 yıl önce kendisini terk ettiğini ve evde yatağa mahkum annesi ile kız kardeşi ile beraber yaşadığını bildirdi. Aylık 6.000 TL olarak aldığı yardım maaşı ile geçinmeye çalışan Aynur K., 5.000 TL kirayı ödeyemeyeceğini belirtti.

EV SAHİBİ GÖZALTINA ALINDI

Bunun üzerine polis harekete geçerek ev sahibi Emin Ç.’yi (37) gözaltına aldı. Ev sahibinin emniyetteki ifadesinde elektrik ve suyu kapattırmadığını, iki saatinde arızalandığını, Aynur K.'yi de 4 yıldır idare ettiğini yüksek kira bedeli de istemediğini söylediği öne sürüldü.

Ev sahibi ifadesinin ardından sağlık kontrolünden geçirilmek üzere adli tıp birimine getirildi. Burada basın mensuplarının sorusu üzerine yapılan haberin yalan olduğunu haksız yere gözaltına alındığını söyledi. Ev sahibi daha sonra adliyeye götürüldü.

Ev sahipleri hakkında fahiş kira gerekçesiyle ağır yaptırımlar getirilmesine dair kanuni düzenleme yapılacağı bir süre önce açıklanmıştı. Ancak bu konuda henüz atılmış bir adım bulunmuyor. Bu olayda ev sahibi hakkındaki iddiaları reddederken adliyede hakkında nasıl bir işlem yapılacağı merak konusu oldu.

Emlak Haberleri Haberleri