Kış Dönemi Gayrimenkul Yatırım Fırsatları, Bankaların Arsa Kredisi İmkanları

Kış aylarında arsa kredisi kullanarak arsa yatırımı yapmak isteyenler için Ziraat Bankası, Şekerbank, Vakıfbank, Türkiye Finans Katılım Bankası, Ziraat Katılım Bankası ve İş Bankası kredi olanaklarını inceledik.

Kış aylarında arsa kredisi kullanarak arsa yatırımı yapmak isteyenler için Ziraat Bankası, Şekerbank, Vakıfbank, Türkiye Finans Katılım Bankası, Ziraat Katılım Bankası ve İş Bankası kredi olanaklarını inceledik. Haberimizde ayrıca arsa fiyatlarında yaşanan son değişimleri ele aldık.

Gayrimenkul sektöründe yaşanan durgunluk fiyatların değişmesine neden oldu. Yaz aylarında yükselen altın ve dolar fiyatlarıyla birikimlerini bozduran ve gayrimenkule yatıran vatandaşlar nedeniyle satışlar yükselmişti. Açıklanan verilere göre; 2020 yılının yaz aylarında gayrimenkul satışları diğer yıllara oranla 3 kar daha fazla oldu.



GAYRİMENKUL FİYATLARI KIŞ AYLARINDA DÜŞECEK Mİ?



Yaz aylarında hareketliliğin fazla olması nedeniyle yükselen gayrimenkul fiyatlarına ilk darbe kredi faizlerinin yükselmesiyle geldi. Kredi faiz oranlarının yükselmesi ile bilrikte satış oranlarının azalması, başta konut olmak üzere çok sayıda gayrimenkul alanına yansıdı.



Konut sektöründe fiyat değişimleri çok belirgin olmadı. Konut stoklarının azalması fiyatların belli bir seviyede kalmasını sağlarken arsa ve işyeri fiyatlarında yaz dönemine göre gerileme görüldü. Ancak fiyatlar bir önceki yıla kıyasla yükselmiş durumda.



ARSA KREDİSİ FAİZ ORANLARI



Tüm bu gelişmelerin ardından Aralık Ocak döneminde kredi kullanarak arsa alacaklar için sunulan faiz oranları da belli oldu. İşte bankaların arsa kredisi özellikleri ve faiz oranları.



* Vakıfbank müşterilerine 60 ay vadeli kredi imkanı sunuyor, faiz oranı yüzde 1.65.



* Ziraat Bankası 36 ay vade ile arsa kredisi sağlıyor, faiz oranı kişiye göre belirleniyor.



* Şekerbank 120 ay vade ile arsa kredisi veriyor, Ziraat Bankası gibi kişiye özel faiz oranı belirleniyor.



* Türkiye Finans Katılım Bankası arsa finansmanı kar payı oranları yüzde 1.75 ve yüzde 1.76 olarak uygulanıyor, vade süreci en uzun 84 ay.



* Ziraat Katılım Bankası kişiye özel faiz oranıyla 60 ay vadeli finansman veriyor.



BAŞVURU KANALLARI



Ziraat Bankası, Şekerbank, Vakıfbank, Türkiye Finans Katılım Bankası, Ziraat Katılım Bankası ve İş Bankası aracılığıyla arsa kredisi veya arsa finansmanı kullanacak olan müşteriler başvurularını banka şubelerine yapacaklar. Elektronik olarak bazı bankalar ön başvuru imkanı tanıyor olsalar da esas başvurular şubelerden yapılacak.



Emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri