Kleopatra Koyu ve Tekirova Tabiat Parkı Gelişim Planı Mahkeme Kararı İle Durduruldu!

Türkiye'nin doğal cennetleri arasında gösterilen Tekirova Tabiat Parkı ve eşsiz güzelliği ile dillere destan olan Kleopatra Koyu için mahkeme kararı açıklandı!120 dekar gibi son derece büyük bir alanı kaplayan ve içerisinde dünyaca büyük bir üne sahip olan Kleopatra Koyu'nu da barındıran Tekirova Tabiat Parkı için oluşturulan Gelişim Planı mahkeme tarafından verilen karar ile durduruldu.

Türkiye'nin doğal cennetleri arasında gösterilen Tekirova Tabiat Parkı ve eşsiz güzelliği ile dillere destan olan Kleopatra Koyu için mahkeme kararı açıklandı!

120 dekar gibi son derece büyük bir alanı kaplayan ve içerisinde dünyaca büyük bir üne sahip olan Kleopatra Koyu'nu da barındıran Tekirova Tabiat Parkı için oluşturulan Gelişim Planı mahkeme tarafından verilen karar ile durduruldu.



Kleopatra Koyu Yıllık 505 Bin Liraya Kiralanmıştı!



Tekirova Tabiat Parkı'nın yapılaşmaya açılması anlamına gelmesi nedeni ile büyük eleştirilere neden olan Gelişim Planı beklendiği üzere mahkeme tarafından durduruldu.



Hatırlanacağı üzere söz konusu koy geçen sene yapılan ihale ile 29 yıllığına yıllık 505 bin liralık kira bedeli ile özel bir şirkete ihale edilmişti. İhalenin sonuçlanmasının ardından açılan davada beklenen karar çıktı.



Antalya 3. İdare Mahmekesi itirazlar üzerine yürütmeyi durdurma kararı aldı. Söz konusu koyunda içerisinde yer aldığı tabiat parkı için gelişim planı 2018 yılının Nisan ayında hazırlanmış, hem koyun etrafında yaşayan yöre halkı hem de meslek grupları söz konusu plana büyük tepki göstererek konuyu yargıya taşımışlardı.



Durdurma Kararı Memnuniyet Yarattı



Mahkemenin almış olduğu kararı değerlendiren Antalya Baro Başkanı Polat Balkan, “Bu kararla kazanan halkımız olmuştur. Mahkemenin yürütmenin durdurulması kararı gerekçeleri doğrultusunda, Tekirova Tabiat Parkı Gelişme Planı’nın iptaline karar verilmesi ve yapılaşmanın önüne geçilmesi gerekir” diye konuştu.



Mahkeme tarafından açıklanan karar metninde ise durdurma kararının gerekçesi olarak “Yapılaşmanın bitki örtüsüne, orman yapısına ve biyolojik çeşitliliğe zarar vereceği, dolayısıyla planlama esaslarına ve kamu yararına uygun olmadığı anlaşıldığından tesis edilen işlemde hukuka ve kamu yararına uyarlık bulunmadığı sonucuna varılarak, 26/03/2019 tarihinde yürütmenin durdurulmasına karar verilmiştir” ifadelerine yer verildi.



Emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri