Komşusunu Rahatsız Eden Kiracının Kira Sözleşmesi Feshedilebilir Mi?

Apartmanlarda veya sitelerde yaşarken komşular arasında çıkan problemlerin çözümünde konunun nereye kadar varabileceği merak ediliyor. Komşusunu rahatsız eden kiracının kira sözleşmesi feshedilir mi?

Apartmanlarda veya sitelerde yaşamın bir kuralı olan karşlıklı saygının sınırı bazı kişilerce zaman zaman aşılabiliyor. Komşuluk ilişkilerinde saygı sınırlarını aşan ve komşusuna rahatsızlık verenlerin çıkardıkları sorunların ne şekilde çözülebileceği sürekli merak konusu olmaktadır. Hatta komşusuna rahatsızlık verenin kiracı olması durumunda kira sözleşmesinin sona erdirilip erdirilemeyeceği de araştırılıyor. Komşusunu rahatsız eden kiracılar hakkında hangi işlemler yapılabilir ve bu işlemlerin yolları nelerdir?

KOMŞUSUNU RAHATSIZ EDEN KİRACILAR HAKKINDA NELER YAPILABİLİR?

Komşularının huzurunu bozam, ortak yaşam kurallarına riayet etmeyen, gürültü yaparak en özel yaşam alanı olan evleri yaşanmaz hale getiren kiracılar hakkında neler yapılabilir? Öncelikle böyle bir sorun ile karşılandığında ev sahibi veya kiracı olduğuna bakılmaksızın gürültü yapan komşu apartman veya site kuralları çerçevesinde yönetimlere şikayet edilirler. Yönetimler de bu rahatsızlığa neden olan kişilere uyarıda bulunurlar.

Yönetimin uyarısına rağmen buna kulak asmayan ve komşularını rahatsız etmeye devam eden kiracının evden tahliye edilmesi talep edilebilir. Böyle bir durumda atılması gereken adım yönetimin tahliye talebidir. Bu talep ilk olarak ev sahibine bildirilir ve rahatsızlık yaratan durumun sona erdirilmesi istenir. Ev sahibinin bu durumla ilgilenmemesi veya kiracının buna rağmen de komşuları rahatsız etmeye devam etmesi halinde apartman veya site yönetimi doğrudan evin tahliye edilmesi için dava açabilir. Bu şekilde açılan davalarda mahkeme kiracının verdiği rahatsızlığın çekilmez hal aldığı gerekçesiyle kira sözleşmesini sona erdireblir.

Öt eyandan ev sahipleri de komşuların rahatsız olduğu gerekçesi ile kira sözleşmelerinin sona erdirilmesi yoluna başvurup kiracıyı evden çıkarabilirler. Bu konuda ev sahibinin yaşanan durumu ispat etmesi gerekmektedir. AKsi durumda kira sözleşmesinin sona erdirilmesi işlemi sonucu kiracının mağduriyeti mahkeme kanalı ile ev sahibi tarafından giderilmesi istenebilir.

Emlak Haberleri Haberleri