Konak Belediye Başkanı'ndan İptal Edilen Gültepe İmar Planları Açıklaması: Vazgeçmeyeceğiz!

İzmir Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, mahkeme tarafından iptal edilen Gültepe İmar Planları hakkında konuştu. Batur, 'Gültepe'den vazgeçmeyeceğiz' dedi.

İzmir Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, mahkemenin iptal ettiği Gültepe İmar Planları hakkında bir açıklamada bulundu. Batur, iptal edilen Gültepe İmar Planlarının revize edileceğini ve Gültepe'den vazgeçmeyeceklerini dile getirdi.

'' GÜLTEPE'DEN VAZGEÇMEYE NİYETİMİZ YOK ''

İptal edilen Gültepe İmar Planları hakkında değerlendirme yapan İzmir Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, planlarının tekrar revize edileceğini belirterek '' Gültepe'den vazgeçmeye niyetimiz yok. Herkes bunu böyle bilsin. O bölgede yaşayanların makus kaderini değiştirmek için çalışmaya devam edeceğiz '' dedi.

Konak Belediyesi'nin Şubat 2022 olağan meclis toplantısında konuşan Konak Belediye Başkanı Batur, açılış konuşmasına başlarken Konak Belediyesi'nin başlıca konusunun Gültepe olduğunu belirtti.

'' BİRİNCİ KONUMUZ GÜLTEPE ''

Gültepe İmar Planının Şehir Plancıları Odası'nın açtığı dava nedeniyle iptal olmasına değinen Batur, odaya çağrıda bulunarak Konak Belediyesi'nin ilk konusunun Gültepe kentsel dönüşüm planlarıyla ilgili son gelişmeler olduğunu söyledi.

Planların Büyükşehir Belediye Meclisi'nden oybirliğiyle geçtikten sonra askı müddetinin yapıldığı, daha sonra da vatandaşların itirazlarının değerlendirildiğini belirterek Şehir Plancıları Odasının mahkemeye taşımasıyla Gültepe planları hakkında önce yürütme kararı verildiği ardından da Bölge İdare Mahkemesi tarafından iptal edildiğini dile getirdi.

İptal sürecinde gelen mahkeme kararlarını hem teknik çalışanlarla hem de Büyükşehir Belediyesi ile revize ettiklerini, beş ana maddeden oluşan itirazların çoğunun giderilebilmesi için yeni bir yol haritası çizeceklerini ifade etti.

'' İNSANLARIN BEKLEMEYE TAHAMMÜLÜ KALMADI ''

Her sözünde Gültepe'den vazgeçmeyeceklerinin altını çizen Batur, görev taksimi yaparak çalışmalara başladıklarını, bundan sonraki süreci yönetirken, mahallede bu konuda oluşan kooperatifleri ve Şehir Plancıları Odasını da bir kez daha bu sürece davet ettiklerini açıkladı. Yapılan çalışmaların sunumunu daha önce yaptıklarını belirterek, tekrardan sunum yapmaya hazır olduklarını ancak revizyonların yapılabilmesi için geri dönüşlerde samimiyet beklediklerini söyledi.

Batur, '' Artık insanların beklemeye tahammülü kalmadı. Burada kaybettiğimiz şey, zaman. Onun için daha dikkatli bir şekilde, daha hızlı bir şekilde hemen gündeme getireceğiz. Çalışmalarımıza devam edeceğiz '' dedi.

HİÇBİR YERE ZAM YAPILMAYACAK

Açıklamalarının ardından zam konusuna da değinen Batur, Aralık ayındaki meclis toplantısında katı atık düzenlemesinde konutlar, lokantalar, kafeteryalar ve benzeri yerlere herhangi bir zam yapmadıklarını ifade etti. 2022 yılı için herhangi bir zammın söz konusu olmadığını aktardı.

Emlak Haberleri Haberleri