Konut Alamayan Dar Gelirli Ailelere Devlet 40 Bin Liraya Kadar Betonarme Ev Yapım Yardımı Hibe Para Desteği Ödeyecek!

Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank tarafından başlatılan tarihi konut kredisi paketi ile 1 sene ödemesiz dönemli yani ertelemeli olarak finansman desteği verilmeye başlanmıştı.

Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank tarafından başlatılan tarihi konut kredisi paketi ile 1 sene ödemesiz dönemli yani ertelemeli olarak finansman desteği verilmeye başlanmıştı. Dün ev sahibi olmak istiyorum dar gelirli alileler bir müjde de Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk tarafından verilmişti. Bakan Selçuk yapmış olduğu açıklama ile devletin barınma yardımları kapsamında betonarme ev yapım yardımı olarak 40 bin liraya kadar ödeme yapılacağını duyurdu. Detaylar haberimizde...

Devlet Türkiye'de ev sahipliği oranını arttırmak amacı ile destek paketlerini açıklamaya devam ediyor.



Açıklanan paketler ile ucuz ve 1 sene ertelemeli kredi desteği verilirken bir destek ödemesi de kendi evini yapmak isteyenlere geldi.





ZİRAAT BANKASI, HALKBANK VE VAKIFBANK 1 SENE ERTELEMELİ, DÜŞÜK FAİZLİ KONUT KREDİSİ VERMEYE BAŞLAMIŞTI!



Kamu bankaları başlattıkları yeni kredi seferberliği ile 4 yeni paket açıklamıştı.



Paketlerde araba satın almak, tatile gitmek ve evlenmek isteyen kişilere yönelik olarak düşük faizli kredi imkanı sunulurken aynı zamanda ev sahibi olmak isteyenlere Türkiye'de ilk kez 1 sene ertelemeli kredi kullanma imkanı sunulmuştu.



Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank tarafından açıklanan yeni konut kredisi paketi kapsamında sıfır konut almak isteyenlere yüzde 0.64 faiz oranı ile ikinci el konut kredisi çekmek isteyen kişilere yönelik olarak ise yüzde 0.74 faiz oranı ile ilk 1 yılı ödemesiz dönemli olmak üzere 180 ay vadeli konut kredisi kullanma imkanı sunulmuştu.





BİR MÜJDEDE KENDİ EVİMİ YAPMAK İSTİYORUM DİYENLERE GELDİ! KENDİ EVİNİ YAPANA YARDIM ÖDEMESİ YAPILACAK!



Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk bakanlık olarak yapmış oldukları barınma yardımları kapsamında yapılan yeni düzenlemeleri duyurdu.



Bakan Selçuk yapmış olduğu açıklamasında ihtiyaç sahibi ailelere yönelik olarak "Yardımlar normalleşme sonrasında da bu oranlarla devam edecek.



Betonarme ev yapımına ilişkin bir hanenin alabileceği azami destek tutarını 25 bin liradan 40 bin liraya, ev onarımında hane başına 15 bin liradan 20 bin liraya çıkardık. Prefabrik ev yapımı yardımını da 20 bin liradan 30 bin liraya yükselttik. 3 bin lira olan, afet sonrası yapılan ev eşyası yardımlarımızı 5 bin lira olarak revize ettik" diyerek devletin destek ödemesi kapsamında yardım parası yapmaya devam ettiğini vurguladı.



Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Fonu kaynakları üzerinde yapılan yardım ödemesi ile ihtiyaç sahibi ailelerin daha iyi koşullarda yaşamasının sağlanması amaçlanıyor.



Söz konusu yardım başvuruları ise vakıflar üzerinden ve il / ilçelerde bulunan bakanlığın şube müdürlükleri üzerinden kabul ediliyor.



Emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri