Konut almak için dün bitti bugün ise en doğru zaman

Enflasyon rakamlarında yaşanan yükselişin ardından konut yatırımı tekrar yatırımcının güvenli limana hale geldi. Konuta yatırım yapan kişilerin sayısı arttı.

Satışa sunulan Yeni Levent projesinin detaylarını açıklayan DAP Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz önemli açıklamalarda bulundu. Hem yeni proje hakkında merak edilen soruları yanıtlayan Yılmaz hem de gayrimenkul sektöründe yaşanan son gelişmeleri değerlendirdi.

Pandemi döneminde tüketicilerin beklenti ve taleplerinde büyük değişimler yaşandığını belirten Yılmaz sağlık konusunun artan önemi ile gayrimenkul sektöründe lüks kavramının değiştiğini dile getirdi. Doğayla iç içe ama şehir merkezinde olan konut projelerine ilgi artarken yatırımcı da rotasını bu tip projelere kırmış durumda.

KONUT TEKRAR EN GÖZDE YATIRIM ARACI OLDU

Yılmaz konut satışlarının sadece Türkiye'de değil dünyada da arttığını belirten Yılmaz "Talepteki bu artışın iki nedeni var. Birincisi yatırım aracı olarak ‘güvenli liman’ algısı. Tüketici, konut yatırımının enflasyona karşı güvenli liman olduğunun farkında. Çıkan fırsatları değerlendirmek istiyor. İkincisi ise nitelikli konutlardaki arz sıkıntısı…

 Emtia fiyatları nedeniyle inşaat maliyetlerindeki artış ve özellikle pandemiden sonra eksikliğini daha net hissettiğimiz geniş yaşam alanlarına sahip, günlük ihtiyaçlara cevap verecek nitelikli konutlardaki arzın olmayışı gibi etkenler sebebiyle bu talep artarak devam edecek. Dolayısıyla konut almak için dün bitti, yarın ise çok geç" diyerek konut yatırımı için en doğru zamanın bu zaman olduğunu dile getirdi. Konut fiyatlarında 2023 beklentileri de yükselişi işaret ediyordu.

Emlak Haberleri Haberleri