Konut fırsatçılarını alaşağı edecek görüşme için gözler pazartesi gününde!

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, pazartesi günü konut fiyatlarında fırsatçılık yapanlara yönelik bir toplantı gerçekleştirecek. Konut fiyatları düşecek mi, fiyat artıranlara ceza uygulanacakmı

Türkiye konut fiyatları her geçen gün artarken hükümetten gelen müdahale ile vatandaşların ev sahibi olmasını kolaylaştırmak adına kredi paketleri açıklandı. Ancak konut finansman paketlerinin duyurulmasıyla internet sitelerindeki satılık konutların fiyatları anında katlandı. Hazine ve Maliye Bakanlığı, fırsatçılara dur diyebilmek adına pazartesi günü kritik bir görüşme gerçekleştirecek.

Bakan Nebati açıkladı: Fırsatçılar tespit edildi

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, önceki gün yaptığı konuşmada, konut finansman paketleri açıklanmadan önceki internet üzerindeki bireysel satışlar dahil olmak üzere tüm ilanların tespit edildiğini söyledi.

Konunun takipçisi ve fırsatçıların peşinde olacaklarını açıklayan Bakan Nebati, konut fiyatlarında aykırı işlem yapanların belirlendiğini ve vatandaşların kandırılmasına asla müsaade etmeyeceklerini ifade etti.

Gözler Pazartesi gününde! Konut fiyatları düşer mi?

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, pazartesi günü konut sektörü temsilcileri ile İstanbul'da görüşme gerçekleştirecek. Fahiş fiyat artışı yapanlara yönelik bir uyarı niteliğinde olan görüşmede, vatandaşların lehine sonuçlar çıkarılması bekleniyor.

Söz konusu toplantıda, konut finansman projesinin amacının uygun maliyetli ev sahibi olma imkanı yaratmak ve vatandaşların konut fiyatlarındaki yükselişten korunması gerektiği belirtilecek.

Konut fırsatçıları konusunda sadece kuru bir uyarı değil, somut denetimlerin de yapılması bekleniyor. Hazine ve Maliye Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı ve belediyeler birlikte hareket ederek fırsatçılık yapanları tek tek belirleyecek. Tespiti yapılan kişi ya da kurumlar i,çin Ticaret Bakanlığı'nın Haksız Fiyat Değerlendirme Lurulu'nun önüne gelebileceği ve fahiş fiyat cezaları kapsamında ceza kesilebileceği ifade ediliyor.

Vatandaşlar ise konut finansman paketi sonrasında konut fiyat artışından oldukça rahatsızlık duyuyor. Konut fiyatlarını düşürmeye yönelik bir hamle yapılacak mı, toplantıdan buna yönelik bir karar çıkıp çıkmayacağı ise merak konusu.

Emlak365.com

Emlak Haberleri Haberleri