Konut Fiyatına Zam Yapan Fırsatçılar 0.64 Faizle Ev Satamayacak!

Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank tarafından açıklanan tarihi konut kredisi kampanyası sonrası vatandaş en çok konut fiyatlarına zam gelecek mi sorusuna yanıt aramaya başlamıştı.

Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank tarafından açıklanan tarihi konut kredisi kampanyası sonrası vatandaş en çok konut fiyatlarına zam gelecek mi sorusuna yanıt aramaya başlamıştı. Konu hakkında açıklama Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından gelirken 3 kamu bankası da resmi açıklama yayımlayarak müteahhitleri uyardı. Sıfır konutlara 1 sene ertelemeli, 12 ay ödemesiz dönemli tarihi konut kredisi paketi hakkında yaşanan gelişmeler haberimizde...

Korana virüs salgını nedeni ile inşaat ve konut sektörü yeniden zor günler yaşamaya başlarken kamu bankaları destek paketini açıkladı.



Açıklanan paket ile beraber vatandaşın ekonomik belirsizlik nedeni ile ertelediği talebini hareke geçirmek üzere hem düşük faizli, hem uzun vadeli hem de 12 ay ödemesiz dönemli tarihi kredi paketi devreye alındı.



KONUT FİYATLARINA ZAM YAPMAK İSTEYEN FIRSATÇILAR UYARILDI!



Hatırlanacağı üzere daha öncede benzer bir kampanya başlatılmış, ancak artan talep ile beraber konut fiyatlarına hızla zam yağmuru başlamıştı.





Vatandaşın yaşadığı tedirginlik ve yapılan şikayetler üzerine Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak uyarıda bulunmuş, ardından da 3 kamu bankası ortak açıklama yayımlayarak "Kredi kullandırım sürecinde, açıklanan kredi paketlerinin kapsamına ve amacına uygun olarak faaliyet gösteren firmalarla çalışılacak olup sunulan uygun finansman imkanını, ürün veya hizmetlerinde fiyat artışı olarak müşterilere yansıtan firma olması durumunda ilgili firmalar kredi paketi kapsamı dışına çıkartılacaktır.



27 Mayıs 2020 tarihinden itibaren fiyat artışı yapmış olan firmaların da ürün ve hizmet fiyatlarını artış öncesi seviyeye çekmeleri koşuluyla kampanyalara katılması ve bankalarımızla çalışmaları mümkün olabilecektir" açıklaması ile firmaları resmen uyardı.



KONUT FİYATLARINA ZAM YAPAN MÜTEAHHİTLER DÜŞÜK FAİZLİ KREDİ PAKETİNDEN YARARLANAMAYACAK!



Yapılan kritik açıklama ile vatandaşın yüreğine su serpilirken bu sayede konut fiyatlarının hızlı yükselişi de engellenmiş oldu.



Elindeki konut stokunu satmak isteyen müteahhitler eski liste fiyatları üzerinden satışlarını yapmaya devam ettikleri taktirde devlet bankalarının yüzde 0.64 faizli kredi paketinden yararlanma hakkını elde etmiş olacaklar.



Emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri