Konut Fiyatları Çıldırdı! Amerika'da Ev Fiyatları Son 33 Senenin Rekorunu Kırdı

Dünya genelinde konut fiyatları büyük bir hızla yükselmeye devam ederken son açıklanan rakam ise Amerika'dan geldi. Amerika'da konut fiyatları rekora yükseldi. S&P CoreLogic Case-Shiller konut fiyatı endeksi Nisan 2021 döneminde 33 senenin rekoru kırıldı. Ev fiyatları neden yükseliyor, yükselmeye devam eder mi, düşecek mi, ne zaman düşer?

Koronavirüs salgını ile mücadele tüm hızı ile devam ederken aşılama çalışmalarına gelen delta virüs varyantı ne yazık ki ekonominin yakaladığı çıkışın önüne yine set çekti. Ekonomide yaşanan dalgalanma en çok konut sektörünü etkilemeye devam ederken son dönemde insanların pandemi nedeni ile önceliklerini değiştirmesiyle konut fiyatlarında da artış yaşanmıştı.

Türkiye'de de konut fiyatları büyük bir hızla yükselişe geçerken İstanbul İstatistik Ofisi tarafından açıklanan son raporda İstanbul'da konut fiyatlarında yüzde 34 yaşandığı ortaya çıkmıştı. Türkiye'de olduğu gibi tüm dünyada da konut fiyatları rekor seviyelere ulaşırken bir rekor haberi de Amerika'dan geldi.

AMERİKA'DA KONUT FİYATLARI SON 33 YILIN ZİRVESİNE TIRMANDI!

Tüm dünyada olduğu gibi Amerika'da da konut fiyatları büyük bir hızla yükselişe geçerken son 33 senenin en hızlı yükseliş oranı yakalandı. Amerika S&P CoreLogic Case-Shiller konut fiyatı endeksi Nisan 2021 raporuna göre Amerika'da konut fiyatları yüzde 14,6 oranında artış gösterdi ve 1998 senesinden bu yana en hızlı artış oranını yakaladı.

Bir önce açıklanan endeks verisinde hatırlanacağı üzere Mart ayında Amerika'da konut fiyatları yüzde 13,3 oranında artmıştı. Nisan ayında Amerika'da konut fiyatlarının en hızlı artış gösterdiği kentler Phoenix, San Diego ve Seattle olarak sıralandı. Yaşanan yükselişin en önemli nedeni Amerika'da ekonomiyi desteklemek adına uygulanan negatif faiz oranları ve konut kredisi paketlerinde yapılan kampanyalar olarak gösterildi.

Konut fiyatlarında yaşanan artışın kademeli olarak Amerika enflasyon rakamları için de tehdit oluşturduğu belirtilirken İngiltere'de konut fiyatları da yüzde 13,4 oranında artış göstererek son 17 senenin rekorunu kırmıştı.

Emlak Haberleri Haberleri