Konut fiyatları düşecek mi? Sektör içinden açıklama geldi!

Konut fiyatlarının düşüp düşmeyeceğine dair sektör içerisinden çok önemli bir değerlendirme geldi. DAP Holding Başkanı Ziya Yılmaz, Yeni Evim kampanyasının konut fiyatlarına muhtemel etkisini değerlendirdi.

Konut fiyatlarındaki artışların Yeni Evim kampanyası ile duracağına dair bir beklenti oluştu. Bu beklenti ile artık konut fiyatlarında yükselişlerin gündem olmayacağına dair değerlendirmeler yapılmaya başladı. Hatta Yeni Evim kampanyasında kampanya kapsamına girebilmek için firmaların konut fiyatlarında zorunlu indirime gidebileceğine dair sektör içinden değerlendirmeler geldi.

KONUT FİYATLARI DEĞERLENDİRMESİ!

Konut piyasasına dair son gelişmeleri DAP Holding Başkanı Ziya Yılmaz değerlendirerek, “Konut fiyatlarındaki artışın nedeni emtia fiyatlarındaki artış olduğunu herkes biliyor. Son iki yılda bazı kalemlerde 5, bazı kalemlerde ise 10 kat artış oldu. Bu da inşaat maliyetlerini yükseltti. Tüm dünyada gayrimenkule olan talep arttı. Bunun iki nedeni var. Birincisi tüketici konut yatırımının enflasyona karşı en güvenli liman olduğunu gördü. İkincisi ise nitelikli konutlarda arz sıkıntısı başladı.

Maliyetler arttı ama nitelikli konutlara talep de yükseldi. Nitelikli konut üretimi durunca bir piyasa sıkıntısı yaşandı ve yaşanmaya da devam ediyor. Konut fiyatlarının düşeceğine dair analizler de vatandaşın konut edinme kararında etkili oluyor. Konut alıcısı bu yanlış analizlerle taleplerini erteliyorlar. Konut fiyatlarının düşmesini beklemek değil şu andaki seviyesinde kalmasını dahi beklemek bile mümkün değil. Sadece bir yıl öncesini düşünelim. O zaman Ocak ayı ortalarında konutta fırsat ayı yorumu yapmıştım. Sonra fiyatlar aldı başını gitti. Şimdi yine konutta fırsat ayındayız diyorum.” dedi.

YENİ EVİM KAMPANYASI YORUMU 

Yeni Evim kampanyasının koşullarını da değerlendiren Ziya Yılmaz, “Avrupa’da ne uygulanıyorsa bu yeni kampanya ile de o uygulanmaya başlandı. 180 ay vade gerçekten ciddi bir süre konut kredisi açısından. Kredi faizleri de 0,69 ile 0,99 arasında. Üstelik ilk 3 yıl da Hazine taksit desteği veriyor. İlk yıllarda vatandaş kira öder gibi düşük taksit ödeyecek. Konut sektörüne yönelik bu kampanyalar Türkiye ekonomisine güç veriyor. Emeği geçenlere ben hem vatandaşlar adına hem de konut sektörü adına teşekkür ediyorum.” dedi.

Emlak Haberleri Haberleri