Konut Fiyatları En Çok Düşen Şehirler ile En Fazla Yükselen Şehirler Belli Oldu

Normalleşme sürecinin başlamasının ardından duyurulan konut kredisi fırsatları konut fiyatlarının yükselmesine neden olmuştu.

Normalleşme sürecinin başlamasının ardından duyurulan konut kredisi fırsatları konut fiyatlarının yükselmesine neden olmuştu. Artan konut fiyatlarına ilişkin yapılan bir çalışmanın sonuçları ile kamuoyu ile paylaşıldı. Bu çalışmaya göre konut fiyatlarının illere göre artış grafiği belirlendi.

Koronavirüs ile mücadele sürecinde durgunluk yaşayan konut sektörü daha sonra başlatılan kampanyalarla canlanmıştı. Bu hareketlilik konut fiyatlarına doğrudan yansımış ve konut fiyatları yükselmişti. Bu dönemde yaşanan fiyat artışlarına ilişkin Hürriyet Emlak tarafından emlak endeksi veriler açıklandı.



KONUT FİYATLARI EN ÇOK BU ŞEHİRLERDE YÜKSELDİ



Haziran ayı verilerinde son bir sene içerisinde konut sektöründe yaşanan fiyat değişimi ele alındı. Bu bir yıllık dönemde konut fiyatlarında en fazla artışın hangi illerde olduğu paylaşıldı. Listenin ilk üç sırasında Kahramanmaraş Sakarya ve Bolu yer alıyor. Bu 3 şehirde son bir yılda yaşanan konut fiyat artış tablosu şu şekilde; Kahramanmaraş'ta konut fiyatları 1 yılda yüzde 43 oranında arttı. Sakarya'da ki fiyat artışı yüzde 37.67 olurken Bolu'da bu oran yüzde 36.18 oldu. Bu şehirleri ise Eskişehir ve Elazığ takip ediyor.



Konut fiyatları artan iller arasında en çok kazandıran şehirler, yine Türkiye’nin en büyük şehirleri oldu. Konutta en çok kazandıran il %28’lik bir artış ile Antalya oldu. Listenin ikinci sırasında Ankara bulunuyor. Ankara yüzde 23, İzmir yüzde 18, İstanbul ise yüzde 16 artışla listede 4. sırada yer alıyor.



Konut fiyatları pandemi sürecinde en fazla düşen illere dair verilerde söz konusu verilerde yer aldı. Bu bilgilere göre konut fiyatları en fazla düşen iller yüzde 12 ile Aydın olurken Aydın'ın yüzde 0.78 ile Mardin ve yüzde 0.21'lik değer kaybıyla Samsun izledi.



Emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri