Konut fiyatları hızla artacak: Şimdi satın alan 1 ayda kâr edecek

Aşçıoğlu İnşaat Başkan Vekili İrfan Aşçıoğlu, konut fiyatlarının daha da artacağını ve şimdi konut alanların 1 ay içerisinde kazanacağını söyledi.

Önce pandemi sonrasında yüksek enflasyon rakamları nedeniyle konut fiyatlarında artış yaşanıyor. Aşçıoğlu İnşaat Başkan Vekili İrfan Aşçıoğlu, yeni konutlarda üretim maliyetlerinin 3 milyon TL'ye ulaştığını söyleyerek, şu an piyasadaki konutların hala ucuz olduğunu ve yakında maliyetlerin fiyata yansıtılmasıyla daha yüksek rakamların söz konusu olabileceğini belirtti.

Konutta arz sorunu var

Akşam gazetesine konuşan Aşçıoğlu, konutta balon olmadığını hatta tam tersine üretime ihtiyaç olduğunu söyleyerek, asıl sorunun arz sorunu olduğunu belirtti. Türkiye'nin yıllık konut ihtiyacının 600-700 bin civarı olduğunu ancak 2018 yılından sonra 400 binin üzerine çıkılmasının pek mümkün olmadığını vurgulayarak, bu gelişmelerin konutta arz sıkıntısını doğurduğunu anlattı. Ayrıca piyasadaki belirsizlik nedeniyle insanların elindeki parayı enflasyon karşısında eritmemek için konut satın almaya yöneldiğini kaydetti.

Konuta yatırım yapmak mantıklı mı?

Aşçıoğlu, son iki yıl içerisinde en fazla kazandıran yatırım aracının konut olduğunun altını çizerek, dolardan ve diğer yatırım araçlarından çok daha fazla kazandırdığını söyledi. Bu nedenle konut yatırımını ' en akıllı yatırım, güvenli liman ' olarak tanımlayan Aşçıoğlu, vatandaşın enflasyondan korunmak için konut satın almaya hazır olduğunu, bütçesine uygun konut bulmaları halinde heme harekete geçtiklerini söyledi.

Konut fiyatları daha da artacak

Uygun fiyatlı konut yapma istimaliniz yok mu? şeklinde yöneltilen soruyu yanıtlayan Aşçıoğlu, şu an satılabilir metrekarenin maliyetinin 30 bin lira olduğunu, böylelikle 100 metrekare bir ev satmak istediklerinde sırf 3 milyon TL maliyetleri olduğunu belirtti.

Dolar kurunun artmasıyla maliyetlerin de arttığını söyleyen Aşçıoğlu, bu rakamlarla ucuz konut yapma imkanları olmadıkları, ancak devletin ucuz arsa satmasıyla fiyatların düşebileceğini söyledi.

Aşçıoğlu, şu an piyasadaki konutların hala ucuz olduğunu, fiyatların artacağını ve şimdi konut satın alanın 1 ay içerisinde bile kazanacağını ifade etti.

Emlak Haberleri Haberleri