Konut Fiyatları Ne Olur QNB Finansbank Açıkladı! Yeni Zam Yağmuru Geliyor

Merkez Bankası konut fiyat endeksi ve BETAM raporu ile konut fiyatlarında yaşanan artış bir kere daha gözler önüne serilmişti. Konut fiyatları ne olur, 2022 de düşer mi, yükselir mi?

Konut fiyatlarında yaşanan yükseliş ve dalgalanma tüm hızı ile devam ederken hem ev sahibi olmak isteyen kişiler hem de evi olan ev sahipleri "konut fiyatlarında yön ne olur?" sorusuna yanıt arıyor. Konut fiyatları hakkında yeni araştırma raporu QNB Finansbank tarafından yayımlandı.

Dün Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tarafından yayımlanan hedonik konut fiyat endeksi raporu ile konut fiyatlarında yaşanan yıllık yükseliş yüzde 59,06 olarak ilan edilirken BETAM tarafından yayımlanan raporda ise yıllık konut fiyat artışı yüzde 91 olarak duyurulmuştu. QNB Finansbank ekonomi değerlendirme raporu ile konut fiyatları hakkında da görüşlere yer verdi.

KONUT FİYATLARI NE OLUR, YÜKSELİŞ SÜRECEK Mİ, EV FİYATLARINA İNDİRİM VAR MI?

QNB Finansbank ekonomik değerlendirme raporu yayımlandı. Yayımlanan raporda konut fiyatları hakkında yapılan değerlendirmede "Asgari ücret işveren maliyetindeki yüzde 40 oranındaki artış girdi maliyetlerine ocak verilerinde yansıyacaktır. Enerji ve metal fiyatlarının dolar bazında yatay kaldığı ve reel kurların yataya yakın seyrettiği bir senaryoda inşaat maliyetlerindeki yıllık artışın önümüzdeki aylarda yüzde 90 seviyelerine ulaşacağını tahmin ediyoruz. Talebin de güçlü olmasıyla birlikte, konut fiyatlarındaki artış da kısa vadede hızlanmaya devam edecek gibi gözükmektedir" denilerek konut fiyatlarına rekor zam tahmini açıklandı.

Bahçeşehir Üniversitesi Ekonomik ve Toplumsal Araştırmalar Merkezi (BETAM) tarafından dün yayımlanan raporda da konut fiyatlarında yaşanan yıllık zam oranı yüzde 91 olarak ilan edilmişti. Konutun yeniden yatırım aracı olarak görülmeye başlanması nedeni ile konuta olan talebin güçlü olduğu belirtilirken kısa vadede konut fiyatlarına yeni zam beklentisi açıklandı.

Emlak Haberleri Haberleri