Konut Fiyatlarına Rekor Zam! En Çok Sıfır Ev Fiyatları Zamlandı, Türkiye Zam Şampiyonu Oldu

Konut fiyatlarına zam yağmuru konut fiyatları liginde Türkiyeyi zam şampiyonu yaptı. Özellikle de sıfır konut fiyatlarında yaşanan büyük artış dikkat çekerken sıfır konut ve ikinci el konutlarda fiyat makası da açıldı.Emlak365.com / Konut satış rakamları 2020 yılında kamu bankaları tarafından verilen ucuz kredi teşvik paketleri sonrasında rekor üzerine rekor kırarken konut fiyatlarına da zam yağmuru başlamıştı.

Konut fiyatlarına zam yağmuru konut fiyatları liginde Türkiyeyi zam şampiyonu yaptı. Özellikle de sıfır konut fiyatlarında yaşanan büyük artış dikkat çekerken sıfır konut ve ikinci el konutlarda fiyat makası da açıldı.

Emlak365.com / Konut satış rakamları 2020 yılında kamu bankaları tarafından verilen ucuz kredi teşvik paketleri sonrasında rekor üzerine rekor kırarken konut fiyatlarına da zam yağmuru başlamıştı. Yaşanan zamların ardından Türkiye konut fiyatları kategorisinde zam şampiyonu oldu.

Dünyada konut fiyatlarının en çok arttığı ülke Türkiye olurken açıklanan son rakamlara göre Türkiye'de konut fiyatlarına Eylül ayı itibari ile yüzde 27,3 oranında artış gösterirken dünyada konut fiyatlarının en çok arttığı ülke olarak zam şampiyonu ilan edildi.

SIFIR KONUT FİYATLARINA REKOR ZAM GELDİ!

Özellikle de sıfır konut fiyatlarına gelen zam dikkat çekti. İstanbul genelinde konut fiyatlarına yüzde 27,3 oranında zam gelirken merkezi ilçelerde yer alan ve yaşı 5 ile 10 yıl arasında olan yeni konut fiyatlarına gelen zam oranı yüzde 40 seviyesine ulaştı.

Sıfır konut fiyatlarına gelen ortalama zam oranı ise 2020 yılında yüzde 31 seviyesine ulaştı.

YAŞANAN DEPREMLER SIFIR KONUTLARA OLAN İLGİYİ ARTTIRDI, SIFIR KONUT FİYATLARINA ZAM YAĞMURU BAŞLADI!

Türkiye genelinde yaşanan depremler sonrasında vatandaşlar depreme dayanıklı sıfır konutlara yöneldi. Eski konutların depreme dayanıklılığı konusunda yaşanan güvensizlik sıfır konutlara olan ilgiyi arttırırken özellikle de 20 yaşından daha büyük olan eski binalarda yer alan konut fiyatlarına indirim gelirken 5 yaşından daha küçük olan yeni binalar ve sıfır binalarda yer alan konut fiyatlarına ise zam üstüne zam geldi.

Konut fiyatlarında yaşanan artış kiralara da yansırken yine binalarda kiralık daire fiyatları da yükseldi.

KONUT FİYATLARI NEDEN YÜKSELİYOR, 2021 YILINDA EV FİYATLARI NE OLUR, KONUT FİYATLARINA İNDİRİM VAR MI, ZAM GELECEK Mİ?

Konut fiyatlarında yaşanan yükselişin ana nedeni kamu bankaları tarafından başlatılan ucuz kredi desteği kampanyaları sonrası konut satış rakamlarının ve konuta olan talebin rekor oranda yükselmesi gösterildi.

Yine son yıllarda yeni konut üretimi rakamlarının ve yapı ruhsatı başvuru rakamının azalması, döviz kurunda yaşanan yükseliş, inşaat maliyetlerinde yaşanan yukarı yönlü hareketlilik, demir ve çimento fiyatlarına gelen aşırı zamlar da konut fiyatlarına zam yapılmasına neden oldu. 2021 yılı için konut fiyatlarında ilk etapta aşırı bir indirim yapılması beklenmezken konut fiyatlarının yönünü konuta olan talep ve ekonomik veriler belirleyecek.

Emlak Haberleri Haberleri