Konut fiyatlarına Yeni Evim zammı! Fırsatçılar fiyatları 600 Bin TL yükselttiler!

Yeni Evim konut kampanyası fırsatçıların işine yaradı. Konut fiyatları bir gecede zamlanırken emlak sektöründen tepkiler geldi.

Yeni Evim konut kampanyası konut sektörüne heyecan getirdi. Ancak fırsatçılar vakit kaybetmeden devreye girdiler. Konut fiyatları ilan sitelerinde bir gecede zamlandı. Zamlanan konut fiyatları emlak sektöründe tepkiyle karşılanırken fırsatçıların bu hamlesinin Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından cezalandırılacağına ilişkin uyarılar yapıldı.

KONUT FİYATLARINI YÜKSELTTİLER!

Son kampanyaya dair konuşan Tüm Girişimci Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı hakan Akdoğan, “Emlak sektöründe son 2 yıldır bir yavaşlama var ve bu sebeple yeni proje sektöre hareket getirecektir. Yüzde 10 peşinat, 15 yıl vade, 0,69 faiz oranı çok cazip. Buna karşın fırsatçıları da anlamak zor. Her kampanyadan sonra evi kritere giren de girmeyen de fiyat artışına gidiyor. Piyasayı manipüle etmeye çalışıyorlar. İkinci el konutlar bu kampanya kapsamında değil. Hatta sıfır konutların hepsi de kampanyada olacak diyemeyiz. Sıkı denetimler yapılacak ve fiyat artıranlar kampanyada olmayacaklar. Birkaç gün içerisinde bu suni fiyatlar normale dönecektir.” dedi.

BİR GECEDE FİYAT 600 BİN TL ARTTI!

Konut fiyatlarının artışına ilişkin konuşan Gayrimenkul Uzmanı Şenay Araç Demir ise, “Vatandaşlar bu kampanyayı çok uzun zamandır bekliyordular. Kampanya açıklanır açıklanmaz bazı konut fiyatlarının değiştiğini gördük. Hatta bana da bazı ev sahipleri fiyat artışı yapılması için talepte bulundular. Konut sektöründe satışlarda bir düşüş vardı. Sektöre can suyu olacak kampanyadan nemalanmak isteyenler çıktı ortaya. Dün 3 Milyon 800 Bin TL olarak kaydettiğim bir evin fiyatı bugün 4 Milyon 400 Bin TL’ye yükseltildi. Bir gecede 600 Bin TL artış yaptılar. Bu fiyat neden yükseldi?” ifadelerini kullandı.

BIRAKIN İHTİYACI OLAN ALSIN!

Denetimlerin sıklaşması gerektiğini söyleyen Gayrimenkul Uzmanı Şenay Araç Demir, “Kampanya çok avantajlı ama suistimaller için hemen harekete geçildi. Sadece fiyat artışı değil mesele. Bu kampanya ev ihtiyacı olan orta gelirliler için düzenleniyor. Ama insanlar evi olmayan akraba aramaya başladılar. Kişisel dürüstlük çok önemli. Bırakın da bu evleri gerçekten ihtiyacı olanlar alsınlar.” şeklinde konuştu.

Emlak Haberleri Haberleri