Konut Fiyatlarına Zam Yağmuru! İstanbul'da Sıfır Ev Fiyatları Yüzde 30 Zamlandı

2020 yılının açıklanan ilk 8 aylık konut satış rakamları verilerine göre konut fiyatları büyük oranda zamlandı.

2020 yılının açıklanan ilk 8 aylık konut satış rakamları verilerine göre konut fiyatları büyük oranda zamlandı. Gayrimenkul sektörünün kalbi olarak kabul edilen İstanbul'da sıfır konut fiyatlarına gelen zam 8 aylık dönemde yüzde 30'a ulaştı.

Pandemi etkisine rağmen kredi desteği ile şahlanan konut sektörü Temmuz ayında Cumhuriyet tarihinin satış rekorunu kırmıştı.



Konuta olan yoğun talep sonrası konut fiyatlarına zam yağmuru başlarken açıklanan son verilere göre yılın ilk 8 ayında konut fiyatlarında el yakan artış yaşandı.



İSTANBUL'DA SIFIR KONUT FİYATLARINA YÜZDE 30 ZAM GELDİ!



Açıklanan rakamlara göre İstanbul'da yılın ilk 8 aylık döneminde toplam konut satışının yüzde 17'lik bölümü ile 176 bin konut satışı gerçekleştirildi.



Temmuz ayında İstanbul'da sıfır konut fiyatları yüzde 30 oranında zamlanırken ikinci el konut fiyatları ise yüzde 21 oranında artış gösterdi.



İstanbul Büyükşehir Belediyesi İstanbul İstatistik Ofisi tarafından açıklanan rakamlara göre Ağustos sonu itibari ile geçen senenin aynı dönemine oranla yüzde 11 artış gösteren İstanbul'da ortalam konut satışları 22 bine ulaştı. İstanbul'da yılın ilk 8 ayında 176 bin adet konut satışı yapıldı.



Konut satış rakamlarına göre en çok konut satışı İstanbul Avrupa Yakasında yapılırken satılan her 100 konuttan 61 tanesi Avrupa Yakasında yer aldı. İstanbul'da ilk 8 aylık döneminde 9 bin 596 adet konut ise yabancılara satıldı.



Emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri