Konut Fiyatlarına Zam Yağmuru Sürüyor! Ev Fiyatları En Çok Hangi Şehirde Yükseldi?

Devlet bankaları tarafından başlatılan tarihi kredi kampanyası ile başlayan konut fiyatlarına zam yağmuru tüm hızı ile sürüyor.

Devlet bankaları tarafından başlatılan tarihi kredi kampanyası ile başlayan konut fiyatlarına zam yağmuru tüm hızı ile sürüyor. Ev fiyatlarına gelen fahiş zamlar vatandaşın ev sahibi olma hevesini kırarken dün Merkez Bankası tarafından açıklanan son rakamlara göre sadece Mayıs ayında konut fiyatları yüzde 23 oranında yükseldi. En büyük yükseliş ise Haziran ayında bekleniyor...

Konut fiyatlarına zam yağmuru tüm hızı ile devam ederken ev sahibi olmak isteyen vatandaşların mağduriyetleri de sürüyor.



BANKALAR FAİZ İNDİRDİ, FIRSATÇI EV SAHİPLERİ KONUT FİYATLARINA ZAM YAPTI!



1 Haziran 2020 tarihi itibari ile devlet bankaları tarafından başlatılan tarihi konut kredisi kampanyası ile ev sahibi olmak isteyen vatandaş büyük mutluluk yaşamıştı.



Kredi kampanyasının açıklanmasının ardından bir gecede konut fiyatlarına yapılan fahiş zamlar vatandaşlar tarafından ekran görüntüsü alınarak tespit edilmiş, sosyal medya paylaşımları büyük yankı uyandırmıştı.



Ticaret Bakanlığı ile Maliye Bakanlığı ortak soruşturma başlatacaklarını duyurmuş, ancak yapılan tüm uyarılar ve ikazlara rağmen konut fiyatlarına fahiş zam yağmuru durdurulamamıştı. Vatandaş Haziran ayında ucuz kredi fırsatını kaçırmamak için buna rağmen alımlarını sürdürmüş ve 190 bin konut satışı ile yüzde 200'lük bir artış yaşayan konut satış rakamları gayrimenkul sektörünü memnun etmişti.



MERKEZ BANKASI KONUT FİYAT ENDEKSİ AÇIKLANDI, EV FİYATLARI EN ÇOK İZMİR'DE YÜKSELDİ!



Merkez Bankası tarafından dün açıklanan hedonik konut fiyat endeksi Mayıs 2020 raporuna göre konut fiyatları Mayıs ayında yüzde 23,2 oranında yükseliş gösterdi.



3 büyük şehir arasında ise konut fiyatlarının en fazla yükseldiği ilimiz İzmir oldu. İzmir'de bir önceki yılın aynı ayına oranla konut fiyatları yüzde 24,8 oranında zamlanırken İstanbul'da yüzde 16,9 ve Ankara'da ise yüzde 24 oranında konut fiyatlarına zam yapıldı.



Emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri