Konut Fiyatlarına Zam Yağmuruna Bakanlık Ayarı! Zam Yapan Fırsatçılar Yanacak

Konut kredisi faiz oranlarında yapılan indirimin ardından konuta olan talepte yaşanan rekor artış konut fiyatlarına zam olarak yansımıştı.

Konut kredisi faiz oranlarında yapılan indirimin ardından konuta olan talepte yaşanan rekor artış konut fiyatlarına zam olarak yansımıştı. Konut fiyatlarına zam yağmuru vatandaşın başını döndürürken gelen zamlar bankaların faiz oranlarında yapılan indirimi de geride bırakmış, toplam maliyet katlanmıştı. Konu hakkında Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan önemli açıklamalarda bulundu. Detaylar haberimizde...

Kamu bankaları arasında yer alan Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank tarafından başlatılan tarihi konut kredisi kampanyası ile gayrimenkul sektörü hareketlenmişti.



Devlet bankaları tarafından hem 1 sene ertelemeli hem de düşük faizli kredi verilecek olması ne yazık ki ev sahiplerini de harekete geçirmiş, konut fiyatları bir gecede rekor oranda zamlanmıştı.



KONUT FİYATLARINA ZAM YAPAN FIRSATÇILAR YANACAK!



Konu hakkında açıklamada bulunan Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan konut fiyatlarına yapılan zamları yakından takip ettiklerini belirterek "Özellikle kredi kampanyasından sonra ikinci el otomobil ve konut satışlarıyla ilgili, tabii inşaat maliyetlerine çok giremeyiz ama 'İlan edilen fiyat farkları nedir?' diye Bakanlığımızın Teftiş Kurulu ile Hazine ve Maliye Bakanlığının müfettişleri beraber bu konuda bir çalışma yapacak.



Ayrıca 'de-minimis' kuralını getirdik. Burada da piyasayı bozucu etkisi olmayan, ciro ve pazar payı belli bir eşiğin altında kalan teşebbüs faaliyetlerinin rekabet üzerindeki etkilerinin göz ardı edilmesiyle kurum zamanını ve enerjisini daha çok kartelleşme ve tekelleşme yoluyla piyasayı bozucu faaliyetlere ayırabilecek" diyerek özel bir çalışmanın başlatılacağını duyurdu.



Yapılan çalışma ile hem ikinci el otomobil fiyatları hem de konut fiyatları hakkında Ticaret Bakanlığı Teftiş Kurulu ile Hazime ve Maliye Bakanlığı müfettişleri tarafından özel bir fiyat araştırması yapıldıı açıklandı. Hatırlanacağı üzere konut kredisi kampanyasının açıklandığı gece ev almak için satılık ilanları internetten takip eden kişiler konut fiyatlarına gelen yarı yarıya zamlarla büyük bir şok yaşamış, aldıkları ekran görüntüsü ile gelen zamları belgelemeyi başarmıştı.



Emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri