Konut Fiyatlarına Zorunlu İndirim Geliyor! Uyanık Ev Sahipleri Fiyat İndirmek Zorunda Kalacak

Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank tarafından başlatılan 1 sene ertelemeli düşük faizli konut kredisi kampanyası sonrası konut fiyatları hızlı yükselişi ile vatandaş üzerinde şok etkisi yaratmıştı.

Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank tarafından başlatılan 1 sene ertelemeli düşük faizli konut kredisi kampanyası sonrası konut fiyatları hızlı yükselişi ile vatandaş üzerinde şok etkisi yaratmıştı. Konu hakkında açıklama yapan İstanbul Emlakçılar Odası Başkanı Nizameddin Aşa konut fiyatlarında zorunlu indirim beklediklerini söyledi. Detaylar haberimizde...

Fahiş zamlar gelen konut ve otomobil fiyatları kamuoyu gündeminde çok konuşulmaya devam ederken konu hakkında yeni bir açıklamada İstanbul Emlakçılar Odası Başkanı Nizameddin Aşa tarafından yapıldı.



KONUT KREDİSİ FAİZ ORANLARI DÜŞTÜ, EV FİYATLARI UÇUŞA GEÇTİ!



Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak yapmış olduğu açıklama ile 1 Haziran 2020 tarihi itibari ile ekonomide yeni normale geçiş sürecinde bazı sektörlere kamu bankaları üzerinden destek kredisi verileceğini duyurmuştu.



Bu sektörlerden biri de inşaat sektörü olmuş, ev almak isteyen kişileri teşvik etmek amacı ile kamu bankaları ilk 1 senesi ödemesiz dönemli olmak üzere sıfır konut almak isteyenlere yüzde 0.64 ve ikinci el konut almak isteyenlere de yüzde 0.74 faiz oranı ile konut kredisi vermeye başlamıştı.



Kredi faiz oranının çok düşük olmasının yanı sıra ilk 1 sene faiz ödenmeyecek olması da krediye olan talebi arttırmış ve Haziran ayında konut satış rakamları yüzde 200 oranında artarak 190 bin barajını aşmıştı.



Korana virüs salgını döneminde durma noktasına gelen konut satış rakamlarına can suyu olan kredi ne yazık ki fırsatçı ev sahiplerini de harekete geçirmiş konut fiyatlarına gelen fahiş zamlar vatandaşı çileden çıkarmıştı.





KONUT FİYATLARINA ZORUNLU İNDİRİM KAPIDA!



Konu hakkında açıklamada bulunan İstanbul Emlakçılar Odası Başkanı Nizameddin Aşa Temmuz ayında Haziran ayını geride bırakan bir konut satış performansı beklediğini söyleyerek “Ancak ağustosla birlikte azalmaya başlayacağını düşünüyorum. Bunun en büyük sebebi fırsatçı ev sahipleri ve gayrimenkul şirketleri. Fiyatları aşırı artırmaları ve gerçek değerinin çok üstünde bedel istemeleri konutun satılmamasına neden oluyor. Ev arayan kişi de bu yüzden vazgeçiyor.” dedi.



Konuta olan talebin Ağustos ayında iyice azalacağını belirten Aşa bu nedenle evini satamayan fırsatçı ev sahiplerinin fahiş fiyatları geri çekeceğini, konut fiyatlarında talebin azalması ile beraber düşüşün kaçınılmaz olduğunu söyledi.



Emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri