Konut fiyatlarında köpük söndü ev fiyatları eski normale dönüş yolunda düştü!

Pandemi döneminde konut fiyatlarında yaşanan rekor artış pandemi sonrasında daha da sert bir şekilde devam etmişti. Konut fiyatları için sektör içerisinden köpük açıklaması geldi!

Konut fiyatları ilk olarak koronavirüs salgını döneminde rekor seviyelere yükselmiş o tarihte pek çok ekonomist bu sürecin geçici olduğunu ve konut fiyatlarının çakılacağını iddia etmişti. Ancak konut fiyatları çakılmak bir yana daha da yükselmiş, rekor üzerine rekor kırmıştı. 

Koronavirüs salgını döneminde konut fiyatlarında yaşanan yükseliş sonrasında da devam etmiş ve konut arzı ile talep dengesi arasında yaşanan bozulma fiyatların daha da yükselmesine neden olmuştu. Konuta olan ilginin artması ve konutun yeniden bir yatırım aracına dönüşmesi de fiyatlarda yükselişin devam etmesini sağlamıştı. Konut fiyatları hakkında yeni açıklama sektör temsilcilerinden geldi. 

KONUTTA KÖPÜK SÖNDÜ MÜ, EV FİYATLARI DÜŞECEK Mİ?

Konut fiyatları hakkına açıklama yapan İstanbul Emlakçılar Odası Başkanı Nizameddin Aşa “Henüz durulmuş bir piyasa şu an yok. Bir duraksama oldu" diyen Aşa, bunu öngördüklerini belirterek, "Şu an 5 milyonun altında ev bulmak mümkün değil. Kiralıkta da 10 bin TL’den aşağıda yok.

Fiyatlar düşmez diye bir şey yok, şu anda 3-4 milyona çıkan ev tekrar 1 milyona iner mi beklentisi var, o seviyeye tekrar inmez ama bu bedelde de kalmaz. Yani bunun köpük dediğimiz kısmı fazladan oluşan bunun adı fırsatçılık, arz-talep mi dersiniz bu gitmeye başladı bunu hissetmeye başladık. Ağustosta fiyatlar yüzde 10 düşecek demiştik düşmüştü, daha da düşer” diyerek konut fiyatlarında düşüşün devam edeceğini söyledi. 

Emlak Haberleri Haberleri