Konut fiyatlarındaki son durumu özetleyen en güzel tablo! Satılık bir ev dört emlakçıda dört farklı fiyat

Konut sektöründe yaşanan fiyat değişimlerine ilişkin en güzel örneklerden birisi de İstanbul'dan geldi. Satılmak istenen bir ev dört ayrı emlakçı tarafından dört farklı fiyata ilana çıktı.

Emlak365.com - Emlak sektöründe özellikle konut fiyatlarında yaşanan dalgalanma ev almak isteyenler önünde engel oluşturuyor. Maliyetler nedeniyle, yükselen dolar kuru kapsamında zaten çok yükselen konut fiyatları artan talep nedeniyle üçüncü zam dalgasıyla karşı karşıya kaldı.

Fiyatların sürekli artması sektör içinde de bu zamana kadar görülmemiş uygulamaların başlamasına neden oldu. Son olarak İstanbul'dan gelen bir haber konut fiyatlarında yaşanan dalgalanmayı gözler önüne serdi.

SATILIK BİR EV 4 AYRI EMLAKÇIDA 4 FARKLI FİYAT FARK 200.000 TL

TV Net televizsyonu ana haber bülteninde yayınlanan bir habere göre; İstanbul'da ilana çıkarılan bir konut için fiyatlandırma sürecinin nasıl işlekediğini gözler önüne serildi. Söz konusu haberde evini satmak isteyen bir ev sahibinin ilanının farklı emlakçılarda farklı fiyatlarda olduğu görüldü.

Satışa çıkarılan ev için 4 emlakçıda ilan yayımlandığı her emlakçının ise ev için farklı fiyatlar istediği aktarıldı.

İlanda olan ev için belirlenen en ucuz fiyat ile en pahalı fiyat arasındaki fark ise 200.000 TL TL'ye kadar çıktı. Aynı daire için emlakçılarda 200.000 TL'ye ulaşan fark oluşmasının nedenine ilişkin ise emlakçılardan açıklama geldi.

Emlakçılar Odasından konuya ilişkin yapılan açıklamada sorunun ev sahibi kaynaklı olduğu öne sürüldü. Fiyatların ev sahiplerinin taleplerine göre belirlendiği vurgunulanırken emlakçıların bu durumdan sorumlu olmadıkları ifade edilirdi. Aynı evi farklı fiyatlarda farklı emlakçılarda olan ev sahibi ise açıklamada bulunmadı.

Emlak Haberleri Haberleri