Konut Hesabı Desteğinde Ödeme Yapmama Süresi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İmzasıyla Uzatıldı

Konut hesabında para biriktirerek devletin ev desteğinden yararlanan vatandaşlar için de bir düzenleme yapıldı.

Konut hesabında para biriktirerek devletin ev desteğinden yararlanan vatandaşlar için de bir düzenleme yapıldı. Resmi Gazete'de yayımlanan karar kapsamında konut hesabında para biriktiren vatandaşlara 3 ay erteleme hakkı tanındı. İşte Resmi Gazete'de yer alan kararın detayları.

Devlet koronavirür önlemleri kapsamında yeni adımlar atmaya devam ediyor. Bu kapsamda alınan yeni tedbirler kapsamında konut hesabına para ödeme işlemleri de yer aldı.



Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren ve konut hesabına yapılacak ödemeler için geçici süreliğine uygulanacak o kararlar.



KONUT HESABINA ÖDEME YAPMAMA HAKKI ARTIRILDI



Bilindiği üzere devletin uzun zamandır sağladığı desteklerden birisi de konut hesabı ile ev desteği.



Bu destek ile vatandaşlar belirli bir süre bankalarda açmış oldukları konut hesaplarında para birikimi yaparlarsa birikim süreci ve tutarı kadar konut hibe desteği alıyorlar. Bu ödemeler 2019 yılın en yüksek 25 bin TL olarak yapılırken 2020 yılında bu rakam 30 bin TL'ye yükseltilmişti.



Belirli koşulların sağlanması durumunda yapılan ödemelerde ise birikimlerin düzenli olması şartı da bulunuyordu. Bu şarta göre bir dönem içinde en fazla 3 aya kadar ödeme yapmama hakkı vardı. Koronavirüs ile mücadele kapsamında bu süre artırıldı.



Resmi Gazete'de Yer Alan Karar



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan karar kapsamında aylık ödeme yapmakta olanlar isterlerse 6 defaya kadar ödeme yapmayabilecekler. Ayrıca üç ayda bir yapanların da bir yıl içinde 1 defa taksit ödememe hakkı 2'ye yükseltildi. Bu uygulama değişikliği 30 Eylül tarihine kadar geçerli olacak.



Emlak365.com



Emlak Haberleri Haberleri