Konut İmarlı Arsalar Satışa Çıktı! Ankara Gölbaşı Belediyesi Arsa Satış İhaleleri Duyurusu!

Ankara Gölbaşı Belediye Başkanlılığı tarafından yayınlanan resmi ile ile konut imarlı arsaların satışa çıkarıldığı ilan edildi. Konut alanında bulunan arsaların satışı ihale ile gerçekleştirilecek.

Türkiye’de belediyelerin mülkiyetlerinde bulunan taşınmazların ihale yoluyla satışlarına devam ediliyor. Konut inşa edebilmek için arsa bulunabilirliğinin oldukça azaldığı bir dönemde Ankara Gölbaşı Belediye Başkanlığı 5 adet konut imarlı arsanın ihale yoluyla satılacağını duyurdu. İhalelere dair tüm ayrıntılar kamuoyu ile paylaşılırken arsalara dair de detaylı bilgiler kamuoyu ile paylaşıldı.

HANGİ KONUT İMARLI ARSALAR KAÇ TL MUHAMMEN BEDEL İLE SATILACAK?

Gölbaşı Belediye Başkanlığı’nın satışa çıkardığını duyurduğu konut imarlı arsalara ilişli kapsamlı bilgilendirmeler yapıldı. Buna göre satışa sunulan konut imarlı arsalar Taşpınar, Kızılcaşar ve Örencik mahallelerinde bulunuyorlar. Bu arsaların tam hisseleri satılırken büyüklükleri de duyuruldu. Buna göre arsaların en küçüğü 1.046 metrekare, en büyüğü ise 5.376 metrekare olarak bildirildi.

Arsalar için Gölbaşı Belediyesi tarafından belirlenen muhammen bedeller de belli oldu. Buna göre muhammen bedeller 1 Milyon 731 Bin 200 TL’den başlayıp 14 Milyon 649 Bin 600 TL’ye kadar çıkabiliyor. İhaleye katılıp konut imarlı arsalar için teklif vermek isteyenlerin ödemeleri gereken geçici teminat bedellerinin ise 51 Bin TL ile 439 Bin TL arasında değiştiği belirtildi.

İHALELER NE ZAMAN, HANGİ USULLE YAPILACAK?

Gölbaşı Belediyesi yapılacak olan arsa ihaleleri için tarih ve usul açıklamalarında da bulundu. Buna göre mülkiyeti Gölbaşı Belediyesi’ne ait olan konut imarlı arsalar için 5 Temmuz 2022 tarihinde ihaleler yapılacak. Arsaların her biri için ayrı ayrı ihaleler gerçekleştirilecek. Bu ihaleler Belediye Encümeni’nce yapılacak. İhalede açık teklif usulü uygulanacak. İhaleye katılarak arsaları satın almaya hak kazananlar ihale bedellerini peşin olarak ödeyerek arsaların mülkiyetlerini alabilecekler.

Emlak365.com

Emlak Haberleri Haberleri