Konut Kredi Faizlerinde Yapılan Görülmemiş İndirimler Emlak Satışlarında Rekor Beklentiyi Artırdı!

Konut kredi faizlerinde yaşanan rekor faiz indiriminin ardından emlak piyasasının son derece umutlu olduğu ifade ediliyor.

Konut kredi faizlerinde yaşanan rekor faiz indiriminin ardından emlak piyasasının son derece umutlu olduğu ifade ediliyor. Bu süreçte rekor konut satışının gerçekleşmesi bekleniyor.

ekonominin önemli ayaklarından birisi inşaat sektörü olarak ifade ediliyor. Son 5 yıllık tabloya bakıldığı zaman inşaat sektöründe gözle görülür bir daralmanın yaşandığı ifade edilmişti. Bunun ardından koronavirüs salgınının da durum içerisine dahil olmasının ardından pek çok sektör yetkilisi büyük bir durgunluk içerisine girdiklerini ifade ettiler.



Salgın sonrasında normalleşme adımları atılırken hükümet daralma yaşayan sektörlere yardımcı olabilmek için harekete geçti. Bu süreç içerisinde konut kredi faizlerinde görülmemiş bir indirim yapıldı. Kamu bankalarının başlatmış olduğu kampanya tarihin en uygun imkanlara sahip olan kredisi olarak ifade ediliyor.



Emlak Sektöründe Satış Rekorunun Kırılması Bekleniyor



İnşaat sektörü denildiği zaman sadece emlak sektörünü değil, alınan malzemeler gösterilen emek ve üzerine harcanan çaba eklendiği zaman aslında pek çok sektörü de yakından ilgilendirdiği ifade edilmişti. Bunun ardından sektöre gösterilen her ilgi aynı zamanda diğer projelerin ve altyapının da kalkınması için önemli bir adım olarak ifade ediliyor.



Farklı sektörleri de desteklemek ve harekete geçirmek için lokomotifin başını çeken emlak sektörüne gerekli katkıların yapılmasının gerektiği uzmanlar tarafından her fırsatta dile getiriliyor.



Tarihi Faiz Oranlarının Satış Rekoru Sağlaması Beleniyor



Tarihi bir seviye olarak ifade edilen konut kredi faizlerinde daha iyisinin yapılmadığı ifade ediliyor. Küresel piyasalarda da artık bir rahatlamanın ve gelişmenin meydana gelmesinden dolayı faiz indirimi ve alınan kredinin vadesinin uzatılması gibi durumların gündeme gelmesi satışlara da yansımaya başladı.



Emlak sektörünün salgın sonrasında doğru bir adım atarak hızla yükselmeye başladığı belirlendi. Şimdilerde ise bu faiz indirimlerinin toparlanma ile birlikte konut piyasasında rekor satışa ulaşmasının beklendiği ifade edildi.



emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri