Konut Kredileri İnşaat Sektörünü Ayağa Kaldırdı! İşte Dev Şirketlerin Yeni Emlak Projeleri!

Kamu bankalarının konut kredilerinde yaptıkları faiz indirimleri emlak yatırımlarının da hızlandırdı.

Kamu bankalarının konut kredilerinde yaptıkları faiz indirimleri emlak yatırımlarının da hızlandırdı. Gayrimenkul yatırımcıları artan talepler nedeniyle stokların erimesi üzerine yeni projeleri planlanan tarihten daha erkene çekmeye başladılar. Mevcut arazilerde yapılacak yeni projeler için harekete geçen müteahhitler yeni arazi arayışlarını da devam ettiriyorlar.

Türkiye'de koronavirüs sürecinin ardından normalleşme döneminde kamu bankaları tarafından yüzde 0,64 faizle verilen konut kredileri en hızlı toparlanan sektörün inşaat sektörü olmasını sağladı. Stokta bulunan konutla kısa bir sürede satılırken Emlak Konut GYO'nun kampanyası da sürece destek oldu. Satış hızı olarak rekor seviyeye ulaşan inşaat sektöründe müteahhitler şimdi yeni projeler için harekete geçmeye başladılar.



İNŞAAT SEKTÖRÜ YENİ EMLAK PROJELERİNE HIZ VERDİ



Emlak sektöründe önemli projelereimza atıp rüştünü ispat etmiş olan isimler yeni projeleri ile de gündeme geliyorlarlar. Yeni yatırımları ile alakalı olarak konuşan Seba İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Engin Keçeli, 2020'de Sarıyer Maden, Emirgan, Bulgurlu ve İstinye'de dört yeni projeye başladıklarını açıkladı.



Sinpaş GYO, Teknik Yapı, Lens Yaşam, NEF, Kalyon Holding, Dap Holding, Ege Yapı ve Algün İnşaat gibi şirketler de Türkiye'nin önemli yeni emlak yatırımlarına başladılar.



NEF HEM KONUT HEM YURT YAPACAK



NEF Yönetim Kurulu Başkanı Erden Timur yeni projeleri ile alakalı olarak, “Novu markalı yurt inşaatlarına yenlerini de ekleyerek devam ediyoruz. Sütlüce ve Kağıthane'de iki yeni Novu yapılacak. Projelerimizi sadece İstanbul odaklı oluşturmadık. Eskişehir, Yalova, Kocaeli ve Sakarya gibi potansiyeli büyük şehirlerde yurt ve konut projelerimizi geliştiriyoruz ve kısa bir süre içerisinde yapımlarına başlamayı düşünüyoruz. Ayrıca Kırşehir Kaman'da, İzmir ve çevresinde, İstanbul'a yakın lokasyonlarda arsa satışlarımız sürüyor. Vatandaşlar bu arsalardan satın alarak istedikleri gibi evlerini yapabilecekler.” dedi.



KALYON HOLDİNG'TEN BEYKOZDA DEV PROJE



Beykoz'da yeni bir konut projesine başlayan Kalyon Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kalyon, “70 bin metrekare üzerine konut, öğrenci evi ve sağlık tesisleri yapacağız. En fazla 5-6 kat olacak binalar yeni döneme de uygun tasarlanacak. Şu anda proje aşamasına devam ediyoruz ancak 2021 yılında hem inşaata hem de satışlara başlayacağız.” ifadelerini kullandı.



Öte yandan Kalyon Holding'in yeni havalimanının olduğu bölgede 300 milyon euroluk bir eğlence ve eğitim projesi üzerine çalıştığı bildirildi. 3 yıl içerisinde bu projelerin hayata geçirilmesi planlanıyor.



DAP HOLGİNG 5 BİN YENİ KONUT YAPIYOR



Konut projelerine hız veren şirketlerden birisi de Dap Holding oldu. Edinilen bilgilere göre Dap Holding, 2020-2021 yıllarında 4 projede toplam 5 bin konut için ruhsat çalışması yapıyor. Bu kapsamda Çekmeköy projesi çalışamaları ve satışı başlarken Nişantaşı projesinin de 2020 yılı içerisinde başlayacağı bildirildi.



EGE YAPI HEM OTEL HEM KONUT YAPACAK



Projelerine hız veren Ege Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İnanç Kabadayı, 2020 yılının son çeyreğinde Çekmeköy'de yatay mimariye uygun konutların tasarlandığı projeye ve Hasköy'de otel, konut ve ticaret alanlarının yer alacağı projeye başlayacaklarını ilan etti.



Emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri