Konut Satış Rakamları Asıl Patlamayı Eylül Ayında Yapacak, Ev Almanın Tam Zamanı!

TÜİK tarafından açıklanan Ağustos 2019 konut satış istatistikleri 2019 yılında ilk kez konut satış rakamlarında yükseliş yaşandığını gözler önüne serdi.

TÜİK tarafından açıklanan Ağustos 2019 konut satış istatistikleri 2019 yılında ilk kez konut satış rakamlarında yükseliş yaşandığını gözler önüne serdi. Bankaların faiz indirimleri ile hareketlenen sektörde asıl büyük çıkış Eylül ayında yaşanacak!

Konut satış rakamları giderek artmaya devam ederken açıklanan rakamlar düşen faiz oranlarının konut satışlarına ivme kazandırdığını gözler önüne serdi.



Konu hakkında açıklama yapan Türkiye Tüm Emlak Müşavirleri Federasyonu Başkanı Hacı Ali Taylan ise rakamlarda ki artışın Eylül ayında kendisini hissettireceğini söyledi.



İkinci El Konut Stoku Hızla Tükeniyor!



Özellikle son 1 yıldır durma noktasına gelen konut satış rakamları nedeni ile artan konut stoku rakamlarında hızlı erime yaşandığını belirten Taylan ikinci el konut stokunun sıfır konutlara göre daha hızlı azaldığını söyledi.



Daha ucuz olduğu için ikinci el konut alımına yönelen kişi sayısının daha fazla olduğunu belirten Taylan Eyül ayında açıklanacak olan konut satış rakamlarının ikiye çıkmasını beklediklerini belirterek "Eylül'de yaklaşık 50-60 bin civarında ipotekli konut kredisi kullanımı bekliyoruz" dedi.



Müteahhitler Sıfır Konut Satışı İçin Yeni Teşvik İstiyor



Konu hakkında değerlendirmede bulunan İstanbul İnşaatçılar Derneği'nin (İNDER) Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım ise "Birincisi; gerçekleşen satışların büyük bölümü, ikinci el pazarında oldu. İkinci eksik nokta ise ipotekli satışların kaynağında kamu bankaları vardı.



Konut kredisine verilen faiz teşviğinin sadece birinci el pazarına yapılması ve özel bankaların da söz konusu faiz indirimine destek vermesi gerektiğini düşünüyorum" diyerek büyük yankı uyandıracak bir açıklamaya imza attı.



Emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri