Konut Satış Rakamları Beklentilerin Çok Altında Kaldı

TÜİK Nisan 2019 konut satış rakamları açıklandı. Açıklanan konut satışları ne yazık ki beklentileri karşılayamadı. Detaylar haberimizde...

TÜİK Nisan 2019 konut satış rakamları açıklandı. Açıklanan konut satışları ne yazık ki beklentileri karşılayamadı. Detaylar haberimizde...

Konya Emlakçılar Odası Başkanı Sedat Altınay, Hakimiyet Gazetesi'ne vermiş olduğu röportajında konut satış rakamlarını değerlendirdi.



Konut Satışları Beklentilerin Üzerinde Bir Düşüş Yaşadı



Açıklanan konut satış rakamlarını değerlendiren Konya Emlakçılar Odası Başkanı Sedat Altınay, ''TÜİK tarafından yapılan konut satışlarında yabancılara satışlarda artışlar yükselirken, ülke genelinde yapılan satışlarda ise beklenenin çok altında gerçekleşiyor" diyerek açıklanan rakamların hayal kırıklığı yarattığını söyledi.



İlk Defa Satılan Konut Sayısı Yüzde 29.6 Oranında Düştü



En büyük kaybın sıfır konut satış rakamları grubunda yaşandığını söyleyen Altınay ilk defa satılan konut sayısı rakamının Nisan 2019 döneminde yüzde 29.6 oranında azaldığını söyleyerek 33 bin 443 adet olarak gerçekleştiğini belirtti.



Yabancılar Nisan Ayında 3 Bin 720 Adet Konut Satın Aldı



Yabancılara 2019 yılının Nisan ayında toplam 3 bin 720 adet konut satışı yapıldığını söyleyen Altınay bu rakamın geçen senenin Nisan ayına oranla yüzde 82,1 oranında artış gösterdiğini söyleyerek yabancıların en çok ilgiyi yine İstanbul' a gösterdiğini açıkladı.



Yabancılar İstanbul'dan Nisan ayında 1.839 adet konut satın alırken Türkiye'den en çok konut alan yabancı ülke vatandaşları ise Iraklılar oldu. Irak vatandaşları söz konusu dönemde Türkiye'den 533 adet konut satın aldı.



Emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri