Konut Satışına Gösterilen İlgi Artmışken Tapu Alırken Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar Neler?

Konut kredi faizlerinde yapılan düşüş sonrasında yaşanan hareketlenmenin ardından uzmanlar tapu alırken vatandaşların mutlaka dikkat etmeleri gereken konulara vurgu yaptı.

Konut kredi faizlerinde yapılan düşüş sonrasında yaşanan hareketlenmenin ardından uzmanlar tapu alırken vatandaşların mutlaka dikkat etmeleri gereken konulara vurgu yaptı. Hangi durumlara dikkat edilmeli?

Kredi oranlarında yapılan tarihi indirimin ardından pek çok vatandaş konut almak için harekete geçti. Bu süreç içerisinde inşaat projeleri ya da satılık evlere olan ilginin oldukça fazla olduğu belirlendi. Ancak bu konuda bazı mağduriyetler yaşanmaya başladı. Tapu alırken yaşanan sıkıntılar ya da bilgisizlik bazı mağduriyetlerin yaşanmasına zemin hazırlıyor. Bunun üzerine uzmanlar tapu alırken bazı noktalara dikkat edilmesi gerektiği konusunda uyardılar.



İskan Alınmış Evlere Yönelin



Ev almak isteyen vatandaşların iskan sorunu yaşamamaları için genellikle tamamen bitmiş ve iskanı alınmış olan evlere yönelmeleri gerektiği ifade edildi. Bu durum kaçağa izin verilmemiş, imarı olan evler anlamına geldiği zaman ilerleyen dönemlerde sorun yaşatmayacağı ifade ediliyor.



Sözleşmeler Mutlaka Noterde Yapılmalı



Bazen daha ekonomik olması için tamamlanmamış olan henüz inşaat halinde olan evler satın alabiliyorlar. Bu durumda ön ödemeli konut satışı olarak ifade ediliyor. Bunun için mutlaka sözleşmeleri noter huzurunda yapmalısınız. Çok basit bir harcı ödememek için ilerisi adına sorun yaşanmaması gerektiği ifade ediliyor.



İpotekli ve Hacizli Evlerden Uzak Durun!



Ev tapu kaydını bu süreçte mutlaka inceleyin. İpotekli ve hacizli evlerden uzak tutun. Bu tür bir haciz ve ipotek durumu karşısında hacizlerden de yeni ev sahibinin sorumlu olabileceği ifade edildi. Satın alınan ev bu noktada kaybedilebileceği için riskli olabilir.



Tapuya Mutlaka Şerh Düşün



Ev satın alındığı sırasında bu durum tapuya şerh olarak düşülmesi halinde ipotek ve hacizler bundan sonraki dönemde alıcıyı ilgilendirmeyecektir. Bu durumda ise evi kaybetme riski tamamen ortadan kaldırılacaktır.



İmar Durumuna İyi Bakın



Tapuyu aldıktan sonra belediyeye giderek imar durumu hakkında bilgi edinin. Bu süreçte bina ve evin ne durumda olduğunu görebilirsiniz. Emlakçılar tarafından verilen yanlış bilgiler de bu sayede ortadan kaldırılacaktır. Bu durumda mutlaka öncesinde kontrol ederek ev satın almalısınız.



emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri