Konut Satışları İmarlı Arsa ve İmarsız Arazi M2 Fiyatlarını Artırıyor

Vatandaşların konut ilgisi ve artan konut fiyatları; imarlı ve imarsız arsa ve arazilerin fiyatlarının artmasına neden oldu. Devam eden fiyat artışlarına ilişkin son değerlendirme sektörden geldi.

Emlak sektörü bankalardan kredi hamlesi beklediği bu dönemde de oldukça hareketli. Vatandaşların konut ilgisi, maliyetlerin artması ve ekonomik diğer gelişmeler fiyatların yükselmesine neden olmuştu. Buna rağmen devam eden satışlar gayrimenkul fiyatlarının artmasına neden olmuştu. Gayrimenkul fiyatları 2022 yılının ilk ayında ve ikinci ayının başında da artmaya devam ediyor.

GAYRİMENKUL FİYATLARI ARTMAYA DEVAM EDİYOR

Gayrimenkul sektöründe fiyatların artması ve önümüzdeki dönemde nasıl bir yol izleyeceğine ilişkin sektör içinden değerlendirme geldi.

Endeksa Kurucu Ortağı ve Genel Müdürü Görkem Öğüt emlak sektöründe arsa ve arazi fiyatlarını yorumladı. Görkem Öğüt pandemi sürecinin gayrimenkul fiyatlarına etkisini ve stok durumuna ilişkin "Pandemi sonrası artan gayrimenkul hareketliliği sonucu stokun azalması, dolar kurundaki artış nedeniyle üretim maliyetlerinin de artması ve gayrimenkul fiyatlarındaki yüksek artış sektörün temel gündemini oluşturdu." dedi.

Sektörde yaşanan değişimlerin nedenini maliyet artışları ve stok düşüklüğü olarak gösteren Endeksa Kurucu Ortağı ve Genel Müdürü Görkem Öğüt arsa fiyatlarının arttığını ifade etti. Öğüt konuşmasında "Konut maliyetlerindeki artış ve stok düşüklüğü yatırımcıları arsa yatırımına yönlendirdi." dedi.

KULLANILMAYAN OFİSLERİN KONUTA DÖNÜŞTÜRÜLMESİ

Pandemi sürecinde birçok firmanın küçülme kararıyla birçok işyerinin boş kaldığını ifade eden Öğüt uzaktan çalışma şeklinin de ofis taleplerinin azalmasına neden oldu dedi. Bu dönemde boş kalan işyerleri için yeni planlamalar olduğu ifade edilerek "Pandemi ile birlikte uzaktan çalışmanın yaygınlaşması sonucu ile ofis talebi de düştü. Pek çok kurumsal firma ofis alanlarında küçülmeye gitti. Bunun sonucu olarak ofis olarak üretilen gayrimenkullerin konut olarak kullanıma uygun hale getirilerek dönüştürülmesi gündeme geldi." yorumu geldi.

2022 YILINDA GAYRİMENKUL SEKTÖRÜ

2022 yılı geneli için de görüşlerini ve beklentilerini açıklayan Endeksa Genel Müdürü küresel piyasalarda lojistik merkezi ihtiyacı olduğunu ifade etti. Bu kapsamda Türkiye'nin konumuna ilişkin önemli bir merkez olduğunu vurgulanarak "E-ticaretin daha fazla kullanılması, hızlı teslimat markalarının yaygınlaşması ve Türkiye’nin Uzakdoğu’ya alternatif önemli bir lojistik merkezi olarak öne çıkması bunun en önemli sebepleri. Tüm bu koşullar göz önünde bulundurulduğunda 2022 yılının da gayrimenkul sektörü açısından hareketli geçeceğini söylemek mümkün. “ değerlendirmesi yapıldı.

Emlak Haberleri Haberleri