Konut sektöründen konut fiyatları düşecek açıklamaları!

Yeni Evim konut kampanyası konut sektöründe oldukça olumlu karşılanırken sektörün önde gelen temsilcileri konut fiyatlarının düşeceğini açıkladılar.

Türkiye’de konut sektöründe Yeni Evim kampanyasının heyecanı yaşanıyor. Emlak Konut GYO, GYODER, KONUTDER ve İNDER başkanları bir basın toplantısı yaparak süreci değerlendirdiler. Ortaya çıkan hakim düşünce ise Yeni Evim kampanyasının konut fiyatlarını düşüreceği oldu.

KONUT FİYATLARI DÜŞECEK!

Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği (KONUTDER) Başkanı Altan Elmas bir değerlendirme yaparak, “Bu projede eğer ikinci el konutlar dahil olmuş olsaydı bugün fiyat artışlarını konuşuyor olacaktık. Kampanyada 2 Milyon TL, 4 Milyon TL ve 5 Milyon TL sınırları var. Konut fiyatları bu rakamların üzerindeyse o zaman firmalar indirim yapıp fiyatları düşürecekler. Firmalar yapmış oldukları konutları kampanya kapsamına sokabilmek için fiyat indirecek ve bu da alıcı için oldukça büyük avantaj sağlayacak.” dedi.

GÜVENİLİR PİYASA ORTAMI OLUŞACAK!

Konut kampanyası hakkında konuşan Emlak Konut GYO Genel Müdürü Hakan Gedikli, “Tamamlanmış tüm yeni konutlar bu kampanyaya dahil olabilecek. Buna sokak arası üretilmiş konutlar da dahil. Yabancılar sistemde yer alamayacaklar. Yeni başlayacak projeler için bir komisyon oluşturulacak. Onlarla garantörlük sözleşmesi yapılacak. Böylece vatandaş açısından da daha güvenilir bir piyasa ortamı ortaya çıkacak.” ifadelerini kullandı.

KONUT SEKTÖRÜ BÜYÜYECEK!

Gayrimenkul Yatırımcıları Derneği (GYODER) Başkanı Mehmet Kalyoncu, “Bu kampanya özel sektörün de görüşü alınarak hazırlandı. Eşitlik ilkesinin yanına bir de adalet ilkesi eklenerek proje meydana getirildi. Yeni kampanya toplumu esas alan bir model oldu. Konut sektörü bu şekilde çok ciddi bir şekilde büyüyecektir.” şeklinde konuştu.

İNŞAAT SEKTÖRÜ VE 250 ALT SEKTÖR CANLANACAK!

İstanbul İnşaatçılar Derneği (İNDER) Başkanı Nazmi Durbakayım yaptığı açıklamada, “Konut ihtiyacı olanları bu kampanya refaha kavuşturacaktır. Yıllık Türkiye’de 750 bin adet konut ihtiyacı var. Bunun sadece yüzde 15’ini kamu üretiyor. Küçük ve orta çaplı firmalar bu kampanya ile yeniden konut üretmeye başlayacaklar. Proje tamamlanacak mı endişesi de olmayacak. Haliyle 250 alt sektör canlanacak.” dedi.

Emlak Haberleri Haberleri