Konut Sektörünün 2021 Yılının Hangi Döneminde Canlanacağına İlişkin Tarih Verildi

Konut sektörünün 2021 yılında nasıl bir süreçten geçeceğine ilişkin Nef Yönetim Kurulu Başkanı Erden Timur değerlendirmelerde bulundu.

Konut sektörünün 2021 yılında nasıl bir süreçten geçeceğine ilişkin Nef Yönetim Kurulu Başkanı Erden Timur değerlendirmelerde bulundu. Timur konuşmasında sektörde ki iyileşmesinin yılın ikinci yarısında gerçekleşeceğini ifade etti.

2020 yılını hedeflenen rakamların üzerinde kapatan konut sektörünün yeni yıl hedefleri ve beklentileri belli oldu.



2021 yılında yeniden hedeflerin yakalanmasını uman konut sektörü, ekonomide yaşanacak düzelmeleri bekliyor. Sürecin nasıl işleyeceği ve konut sektörünün ne zaman canlanacağına ilişkin ise sektörün önemli isimleri değerlendirmelerde bulundu.



KONUT SEKTÖRÜ YILIN İKİNCİ YARISINDA İYİLEŞECEK



Konut sektörünün geleceği hakkında konuşan isimlerden birisi Nef Yönetim Kurulu Başkanı Erden Timur oldu. Habertürk'te yer alan haberde Timur hem 2020 yılınında elde edilen rakamları hemde 2021 yılında hedeflenen rakamları açıkladı.



Geçtiğimiz sene içerisinde pandemi sürecinin olumsuzluk etkilerinin kaldırılması ve piyasaların hareketlenmesi adına sağlanan kamu kredi kampanyalarının konut sektörünün tarihi bir dönem yaşadığı ifade edildi. 0.64 faiz oranı ve 180 ay vadeli konut kredileri ile yeni daire, 0.74 faiz oranıyla ikinci el konut için kredi kullanılmasının konut satışlarında yeni rekorların yaşanmasını sağladı. Özellikle çok sayıda konut firmasının sıfır konut stoklarını bu dönemde azaltmış olması sektörün canlanmasını sağlamıştı.



Nef Yönetim Kurulu Başkanı Erden Timur konuşmasının devamında 2021 yılında canlanmanın ne zaman olacağı konusuna ilişkin tarih vererek "2021 yılının özellikle ikinci yarıdan itibaren iyi geçeceği kanaatindeyim. Ülkemizde maliye ve ekonomide iplerin ele alındığını ve enflasyonla mücadele edildiğini görüyoruz. Dünyada da para bolluğu ile birlikte ikinci yarıdan itibaren bir iyileşme düşünüyorum" açıklamalarında bulundu.



Emlak365.com

Emlak Haberleri Haberleri