Konut sektörünün parlayan yıldızı Antalya'da konut üretimi yüzde 32 arttı!

Türkiye’de 2022’de konut sektöründe yıldızı parlayan şehir Antalya oldu. 2022 yılında Antalya’da konut üretiminin bir önceki yıla göre yüzde 32 arttığı açıklandı.

Konut sektörü için yılın parlayan yıldızı olan Antalya özellikle yabancıya konut satışında gelişme kaydetmeye devam ediyor. Haziran 2022 dönemi verilerine göre Antalya’da bir önceki yıla göre yabancıya konut satışları yüzde 179 oranında artış göstermişti. Bu talebin konut üretimine yansıdığı da ortaya çıktı. Antalya’daki konut üretimine dair rakamsal verileri Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Davut Çetin açıkladı.

KONUT ÜRETİMİ ANTALYA'DA YÜZDE 32 ARTTI!

Antalya’da konut üretiminde gelişme kaydedildiğini açıklayan Davut Çetin, “Geçtiğimiz yılın rakamları ile bu yılın rakamlarını karşılaştırdığımızda Antalya’da konut üretiminin yüzde 32 oranında arttığını görüyoruz. Konutta Antalya’ya olan yabancıların ilgisi artarak devam ediyor. Temmuz ayında Antalya’ya gelerek konut satın alan Rus komşularımızın katkılarıyla yabancıya konut satışında İstanbul’u dahi geçme başarısı elde ettik.” dedi.

ANTALYA'DA KONUTLARIN YÜZDE 30'UNU YABANCILAR ALIYOR!

Konut fiyatlarına dair de açıklama yapan Davut Çetin, “Antalya’da satılan konutların yüzde 30’unu yabancılar alıyorlar. Bu elbette konut fiyatlarında bir yükseliş getiriyor. Ancak üretim arttıkça arz talep dengesi kurulacak ve fiyat artışları şu anda olduğu gibi hızlı olmayacaktır. Lakin konut üretimi için maliyetlerin düşürülmesi de önemlidir. Eğer inşaat maliyetleri düşerse konut fiyatlarında da gerileme olur.” ifadelerini kullandı.

ALTYAPI YETERSİZ KALIYOR!

Antalya özelinde konut üretimi artarken altyapı sorunlarının arttığını da söyleyen Davut Çetin, “İnşaatlarda artış var ve bu bizi memnun da ediyor. Canlı bir emlak ve inşaat sektörü bir şehrin ekonomisi için olmazsa olmazdır. Ancak bunun bazı sorunlar getirdiğini de biliyoruz. Antalya’da bu artan inşaatlar ile altyapı hizmetlerinde bazı sorunlar çıkmaya başladı. Özellikle elektrik ve kanalizasyon konusunda bazı aksamalar var. Bu altyapı yatırımlarına öncelik verilmesi gerekiyor. Bunu da sağlarsak Antalya emlak sektörü Türkiye’de çok konuşulmaya devam eder.” dedi.

Emlak Haberleri Haberleri