Evlerin doğal afet, hırsızlık ya da herhangi bir duruma karşı korunması için konut sigortası yaptırılmaktadır. Konut sigortası, bir mülkiyet sigortası türüdür ve bu nedenle özel bir emlak ve konutu kapsamaktadır. Bu sigorta türünün içerisinde barınma ya da içinde bulunan mülküyle alakalı kayıpları içerebilecek çeşitli bireysel sigorta türlerini barındırmaktadır. Konut sigortasının yaptırılmasının hem ev sahibi için hem de sosyal sorumluluk adı altında büyük bir önemi bulunmaktadır.
Konut sigortası neleri kapsar?
Konut sigortası, evde oluşacak birçok riske karşı alınan bir tedbirdir. Bu sigorta türünün maliyetinin, felaketlerin oluşturacağı zararlara göre oldukça uygun fiyatlı olması nedeniyle çoğu kişi tarafından tercih edilmektedir. Vatandaşlar evlerinde oluşacak hasar ya da kayıp konusunda evini garanti altına almak için bu sigortayı tercih etmektedirler.
Konut sigortası yalnızca evde oluşacak riskler için değil, diğer apartman sakinlerine verilecek hasarların tanzimi için de oldukça önemlidir.
Konut sigortası; yangın hasarları, sel hasarları, konuttaki cam hasarlarının tanzimi, parke kabarması ya da zemin ile ilgili problemler, hırsızlık, evde anahtar unutulması ve deprem benzeri sarsıntıları kapsamaktadır.
Konut sigortası yaptırmak zorunlu mu?
Konut sigortası yaptırmak zorunlu bir durum değildir. Ancak konut sigortası yaptırılmış olan evler, diğer evlerden oldukça avantajlı durumdadır. Bu sigorta ile mesken içerisinde herhangi bir felaketin oluşması halinde kişilerin çaresiz bırakılmaması için yapılması gereklidir. Anca yukarda da belirtildiği gibi zorunlu bir durum değildir. Konut sigortaları isteğe bağlı olarak yapılmaktadır.
Ancak konut sigortası yaptırılırken, risk bilgilerinin doğru ve eksiksiz bir şekilde bildirilmesi ve sigortayı yapan kişiden sigorta hakkında bilgiler edinilmelidir.