Konut Stoku Eriyince Yeni Konut Projeleri İçin Yatırım Fırsatı Doğdu!

Koronavirüs süreci emlak sektöründe önemli değişimleri de beraberinde getirdi. Konut üretiminin azalması gelecek aylar için ciddi bir sorun olmaya başlayacak. Saral Gayrimenkul'ün sahibi Semih Sarıalioğlu konut talebin artacağına dair tahminde bulundu.

Koronavirüs sürecinde özellikle son dönemde artan inşaat maliyetlerinin de etkisi ile konut üretimi durma noktasına geldi. Trabzon'un köklü gayrimenkul şirketlerinden olan Saral Gayrimenkul'ün sahibi Semih Sarıalioğlu da bir değerlendirme yaparak sektörün geldiği noktayı açıkladı. Yatırımcılara konut projeleri yapmaları için çağrıda bulunan Semih Sarıalioğlu artacak taleplerin karşılanamama tehlikesi olduğunu söyledi.

PANDEMİ KONUTTA YATIRIM FIRSATI SUNUYOR

Trabzon özelinde emlak sektörü hakkında değerlendirmeler yapan Semih Sarıalioğlu, “Dış yatırımcı önceki yıllarda Trabzon'a geldiğinde onlarakat karşılığı arsa satılşı yapıyorduk. Çünkü talebe yetişilemiyordu. Hem yerli talep hem de yabancı talep birleşince Trabzon'da konut ihtiyacı mevcudun çok üzerine çıkıyordu. Bundan dolayı da kat karşılığı arsalar vererek ekonominin canlanmasına katkı sunduk. Ancak pandemi döneminde bir düşüş yaşadı ve bu düşüş bize göre yatırım fırsatı olarak değerlendirilmelidir.” dedi.

Trabzon'da gayrimenkul sektöründe yabancı yatırımcıları göreceklerini söyleyen Semih Sarıalioğlu, “Biz şirket olarak yabancı yatırımcılarla yeni projeler planlamaya devam edeceğiz. Pandemi süreci buna sekte vurdu ama normalleşme yayguınlaştıkça yatırımlar da artacaktır. Ayrıca yabancı yatırımcı yalnızca konut odaklı gelmiyor. Otel de yaptırıyor, fabrika da kuruyor. Pandemi sürecini aştıktan sonra emlak sektörü yeniden eski günlerine dönecektir.” ifadelerini kullandı.

PROJE BİTMEDEN KONUTLARIN TAMAMI SATILIR

Trabzon'da konut stokunun eridiğini söyleyen Semih Sarıalioğlu, “Trabzon'da konut talebi her zaman olur. Az veya çok ama mutlaka talep olur. Bugün baktığımızda Trabzon'da konut stoku erimiş, konut satın almak isteyenlar zar zor buluyor. Gelecek aylar da o da bulunmayacak. Bugün konut projesine başlayan bir yatırımcı inşa edeceği konutları bitirmeden satabileceği bir ortam var. Çünkü konut yok ve bulunmuyor. Talep arzdan çok daha fazla ve dolayısı ile yeni projeye başlayanlar kısa sürede kazanç elde edebilecek durumda olacaklar. Bu önemli bir yatırım teşvikidir.” şeklinde konuştu.

Emlak Haberleri Haberleri