Konut Ve Araç Sigortası Yaptıracaklar Dikkat! Sigortacılık İle Alakalı Yapılan Değişiklik Büyük Tepki Çekti!

Sigortacılık ile alakalı olarak yapılan yeni düzenlemeyle cep telefonu bayilerinin dahi konut ve araç sigortası yapabilecek olmalarına sigortacılık sektörü tepki gösterdi.

Sigortacılık ile alakalı olarak yapılan yeni düzenlemeyle cep telefonu bayilerinin dahi konut ve araç sigortası yapabilecek olmalarına sigortacılık sektörü tepki gösterdi. Yapılan değişikliğin vatandaşları mağdur edeceğini belirten Tüm Sigortacılık Sektörü Araştırma Geliştirme Eğitim Derneği başkanı Binnur Aktaş, malımız tehlikeye girecek diyerek uyarıda bulundu.

Hazine ve Maliye Banaklığı tarafından Haziran ayında yayımlanan değişiklik kararı sigorta acenteleri tarafından tepkiyle karşılandı. Yeni düzenlemeye göre herhangi bir mal veya hizmet satan bayiler de sigorta poliçesi düzenleyebilecek. Bu duruma tepki gösteren sigorta acenteleri tüketicilerin hasar durumunda yetkili muhatap bulamayacaklarını iddia ettiler.



KONUT VE ARAÇ SİGORTASI İLE VATANDAŞ MAĞDUR OLACAK



Tüm Sigortacılık Sektörü Araştırma Geliştirme Eğitim Derneği başkanı Binnur Aktaş konu hakkında bir açıklama yaparak, “Yapılan bu değişiklik 16.000 sigorta acentesinin ve buralarda çalışan 350 Bin kişinin geleceğini yok edecek. Milyonlarca tüketici ise mağdur olacak. Yeni düzenlemeyle bir cep telefonu bayisi cep telefonu sattığı müşterisine cep telefonu sigortası yapabildiği gibi konut ve araç sigortası da yapabilecek. Buradaki esas zararı vatandaş görecek. Hasar oluştuğunda muhatap bulamayacaklar ve ciddi kayıplar yaşayacaklar.” dedi.



Bazı kesimler rant kapısı açılacağını belirten Binnur Aktaş, “Asıl işi sigortacılık olmayan iş yerleri düzenledikleri sigorta poliçelerinden prim almayacaklar ancak hizmet bedeli alacaklar. Bu şekilde yeni bir rant kapısı açılmış olacak.” şeklinde konuştu.



ÇOK BÜYÜK HAK KAYIPLARI YAŞANACAK



Sigortacılığın ciddi bir iş olduğunu söyleyen Binnur Aktaş, “Bugün ilaçlar eczaneler yerinde bakkallarda satılsa toplumun sağlığı tehlikeye girerse sigortacılığı da ehil olmayanlara yaptırınca vatandaşlarımız bedel ödemek zorunda kalacaklar. Çok büyük hak kayıplarının yaşanmasının önü açıldı.” ifadelerini kullandı.



Emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri