Konut ve işyeri kira geliri beyan sınırı 2023 açıklandı

Konut ve işyeri kira geliri olan kişiler için gelir vergisi beyanname verme süresi ile Varlık Barışı uygulamasından yararlanma dönemi için son tarih uyarısı geldi.

Konut ve işyeri kira geliri beyan sınırı 2023 açıklandı - Milyonlarca gayrimenkul sahibini ilgilendiren kritik ödeme dönemi başladı. Mart ayının gelmesi ile beraber "kira gelir, emlak, değer artış kazancı, çevre temizlik vergisi" ödemeleri için mükelleflere hatırlatma yapıldı. 

2022 yılında sahibi olduğu taşınmazı kiraya veren ve bu kiralama işlemi üzerinden gelir elde eden kişiler elde etmiş oldukları gelir üzerinden kira gelir beyannamesi verecekler. Kira gelir beyannamesi için uygulanacak 2023 yılı kira gelir beyannamesi istisnası rakamları da açıklandı. 

KİRA GELİR BEYANNAMESİ İSTİSNA TUTARI 2023 AÇIKLANDI! 

2022 senesinde sahibi olduğu evi kiraya vererek kira geliri elde eden ev sahipleri için 2023 yılında ödenecek istisna tutarı açıklandı. Kira gelir istisnası için uygulanacak rakam 9 bin 500 TL olarak ilan edildi. Yani 9.500 TL ve üzerinde kira geliri elde etmeyen ev sahiplerinin beyanname verme zorunluluğu bulunmayacak. 

İŞYERİ KİRA GELİR BEYAN SINIRI 2023 KAÇ TL OLDU?

2023 yılı için ise kira gelir vergisi beyannamesi istisnası 21 bin TL olarak uygulanacak. İşyeri kira geliri için de beyanname sınırı yine her yıl yeniden belirleniyor. İş yeri kira geliri elde edenler için beyan sınırı 70 bin lira olarak belirlendi. Bu sınırı aşan kişiler için ise ilk taksit ödemesi Mart ayında yapılırken ikinci taksit ödemesi ise Temmuz ayında gerçekleşecek. 

Emlak Haberleri Haberleri