Konut yatırımcısının ilk tercihi İstanbul

Enflasyon rakamlarında yaşanan yükseliş nedeni ile konut yatırımı yeniden gözde hale gelirken yatırımcıların gözdesi ve ilk tercihi ise İstanbul oldu.

Enflasyon rakamlarında yaşanan yükseliş yatırım araçlarının performanslarını da etkilerken son senelerin en büyük kazancını ise konuta yatırım yapan kişiler elde etti. Özellikle de büyük şehirlerde konut yatırımı yapan kişiler rekor kazançlar elde ederken gözler 2023 senesi beklentilerine çevrilmişti. 

Yaşanan süreci değerlendiren Fuzul Yapı’nın Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Zeki Akbal konut yatırımının son dönemde yine gözde yatırım araçları arasına girdiğini belirterek İstanbul'un ise yatırımcıların gözdesi haline geldiğini söyledi. Yerli yatırımcılar kadar yabancı yatırımcılar da İstanbul'u tercih ediyorlar. 

İSTANBUL'DA KONUT YATIRIMI GÖZDE HALE GELDİ! 

Konut yatırımcılarının rotayı yeniden İstanbul'a çevirdiklerini belirten Fuzul Yapı’nın Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Zeki Akbal “Bunun en önemli sebebi ise pandemi sonrası paranın çok pahalı hâle gelmesi. Avrupa’nın merkezinde lüks konut için metrekaresine 20-30 bin Euro ödemek istemeyen yatırımcı, gelecekteki prim değeri daha yüksek olan İstanbul, Dubai gibi merkezlere yöneliyor. Avrupa ve Amerika merkezli metropollerin primini tamamlamış şehirler olmaları da önemli bir etken" diyerek yerli ve yabancı yatırımcıların artık İstanbul'da ki prim potansiyelini daha net gördüklerini dile getirdi. 

Konut fiyatları hakkında da bilgi veren Akbal “Knight Frank’ın araştırmasına göre değerlenen şehirler endeksinde yüzde 184.9 ile İstanbul ilk sırada. İlginç bir bilgi de Ankara (%165.4) ve İzmir’de (%150.9) ikinci ve üçüncü sırayı paylaşıyor" diyerek Türkiye'nin en büyük ilk 3 büyük şehrinin aynı zamanda konut fiyatlarının en çok yükseldiği iller olduğunu dile getirdi. 

Emlak Haberleri Haberleri