Konut Yatırımı Yapanlar Mevduat Hesabı ile Parasını Faize Yatıranların 1 Yılda Kazanacağı Parayı 1 Ayda Kazandı!

Konut kredisi faiz oranlarında kamu bankaları tarafından yapılan tarihi faiz indirimi konuta olan talebi arttırınca konut fiyatları da hızlı bir şekilde yükselmişti.

Konut kredisi faiz oranlarında kamu bankaları tarafından yapılan tarihi faiz indirimi konuta olan talebi arttırınca konut fiyatları da hızlı bir şekilde yükselmişti. Bankaların mevduat hesabı 32 günlük faiz oranları da sert düşünce konuta yatırım yapan kişilerin 1 ayda kazandıkları para mevduat yatırımı yapanların 1 yılda kazanacakları parayı geçti! Detaylar haberimizde...

Pandemi sonrası normalleşme sürece konut sektörüne yaradı.



Devlet bankaları tarafından başlatılan 1 sene ertelemeli tarihi kredi kampanyası ile konuta talep ve buna bağlı olarak konut satış rakamları rekor üstüne rekor kırdı.



KONUTA YATIRIM YAPANLAR PARASINI BANKAYA YATIRANLARIN 1 SENEDE KAZANACAĞI PARAYI 1 AYDA KAZANDI!



Habertürk yazarlarından Abdurrahman Yıldırım bugünkü köşe yazısında yapmış olduğu değerlendirmesinde "Sonuçta konut fiyatlarının bir ayda yüzde 6.4 artması, mevduattan bir yılda kazanılan faize denk geliyor. Faizin net getirisi yüzde 6.3, konutun sadece mayıs ayı artışı yüzde 6.4.



Konutun kira getirisi ve vergisi hesap dışı. Bu durum mayıs ayı itibariyle böyle. -Haziran’a geldiğimizde madalyonun bir yüzünü, sadece konut satışlarını biliyoruz. Konut fiyatlarının ise fırladığını gözlemliyoruz da, elimizde somut veri veya oran yok. Mayıstaki yüzde 6.4’lük artışı nasıl bir artış izleyeceğini merakla bekleyeceğiz" değerlendirmesinde bulundu.



KONUT FİYATLARINDA ASIL ÇIKIŞ TEMMUZ AYINDA YAŞANABİLİR



Haziran ayında yaşanan 190 binlik rekor konut satış rakamanı da değerlendiren Yıldırım Temmuz ayında da bu talebin devam edeceğini ve konut fiyatlarında ki asıl sert yönlü yukarı hareketin bu ay içerisinde yaşanabileceğini söyledi. Türkiye'de kamu bankaları tarafından verilen yüzde 0.64 faiz oranı ile 1 sene ertelemeli konut kredisinin tarihi bir fırsat olduğunu belirten Yıldırım ev sahibi olmak isteyenlere bu fırsatı kaçırmamalarını tavsiye etti.



Emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri