Konut Yatırımı Yaparken Siteden Mi Ev Almalı, Apartman Dairesi Mi Alınmalı?

Düşen konut fiyatları, emlak yatırımı yapmak isteyen kişilere uygun koşullar sunuyor. Peki, ev alırken site mi, apartman dairesi mi tercih etmeli?

Düşen konut fiyatları, emlak yatırımı yapmak isteyen kişilere uygun koşullar sunuyor. Peki, ev alırken site mi, apartman dairesi mi tercih etmeli?

Site, üçten fazla binanın bir araya gelerek oluşturduğu bir yaşam alanıdır. Şartnameler gereği; binanın yüksekliği on metre ise, beşer metre uzaklığına bina yapılamaz.



Bu da site sakinlerine bir avantaj olarak yansıyor. Böylelikle çocuklar için oyun alanı sağlanabiliyor. Yürüyüş ve spor yapabilmek için yeterli açık alan da cabası.



Siteden Ev Almanın Faydaları Nelerdir?



Siteler çok fazla çeşitlik gösterse de genel olarak apartman görevlisinin bulunması ve sitenin güvenliğinin bulunması yaşam açısından ev sahiplerine kolaylık sağlıyor.



Şehir merkezlerinde yeterli arsa bulunamaması ve şehir merkezlerinde ki arsa fiyatlarının yüksekliği sebebiyle genel olarak siteler şehir dışında konumlanıyor. Fakat bir avantaj ararsak, doğru araştırma yapıldığında; tren, metrobüs gibi sakin ulaşım araçlarına yakınlıkları da şehir merkezlerine ulaşımı sağlanabiliyor.



Ayrıca sitelerin çeşitlerine göre havuz, çocuklar için oyun parkları da mevcut. Bu sayede site sakinlerine çocuklarının rahat ve güvenli bir ortamda oyun oynayabilme imkanı sunuyor. Bu da çocukların özgürce oynayabilmeleri ve kuvvetli arkadaşlık ilişkileri geliştirmelerinde önemli bir etken. Sonuç olarak ebeveynler içleri rahat bir şekilde çocuk büyütmeye fırsat bulabiliyorlar.



Siteden Ev Almanın Dezavantajları Nelerdir?



Site de oturmanın dezavantajı ise merkeze uzaklık. Bu da alışveriş yapma ve resmi kurumlara ulaşmada zorluk yaşatan bir durum. Çocukların okula ulaşabilme durumu, işe ulaşabilmek gibi etkenler de site sakinlerine maddi dezavantaj olarak yansıyor. Kapıcı masrafı, güvenlik masrafı gibi çeşitli masrafları da bulunuyor. Yaklaşık yüz liradan, beş yüz liraya kadar değişen bir aidat masrafı ortaya çıkıyor. Bu nedenle siteden ev almak istiyorsanız öncesinde bu aidatları araştırmakta da fayda var.



Siteden Ev Alırken Nelere Dikkat Etmeli?



Apartman dairesinde oturmak ise merkezde olmak isteyen bekar çiftler için oldukça ideal. İş yerlerine yakınlık, istediğin an merkeze cafelere, restoranlara, süpermarketlere ulaşmak apartman dairesinde yaşamayı cazip kılıyor. Çocuk sahibi olan ve çocuk sahibi olmak isteyen aileler için ise bir güvenlik yükümlülüğü gerektirdiğinden oyun parkı, yüzme havuzu gibi sosyal faaliyetler için bütçe ayırmak gerekebilir.



Fiyat aralıklarına bakacak olursak; apartman daireleri arasında daha fazla çeşitlilik olduğu bir gerçek. Buna rağmen konumla alakalı olarak yüksek fiyatlı apartman daireleri de mevcuttur. Burada önemli olan husus alıcının öncelikleridir. Fakat hangi açıdan bakılırsa bakılsın site de oturmanın daha maliyetli fakat daha güvenli bir seçenek olduğu su götürmez bir gerçek.



Emlak365.com



Emlak Haberleri Haberleri